Народното събрание реши в петък да възложи на Сметната палата

...
Народното събрание реши в петък да възложи на Сметната палата
Коментари Харесай

Регионалният министър: Не е време за разширяване на платените пътищо

Народното събрание реши в петък да разпореди на Сметната палата цялостна инспекция на всички контракти за построяването на системата за събиране на пътни такси, подписани от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). Одитът би трябвало да обхване интервала от началото на проектирането на тол системата до края на 2020 година, одобриха депутатите с 97 гласа " за ", четирима въздържали се и нито един срещу. Това стана в границите на разискванията в Народното събрание на депутатски въпроси към приходите от тол системата и надвишаващите ги близо три пъти разноски за внедряването и поддържането ѝ.

По време на чуването ѝ, районният министър Петя Аврамова даде да се разбере, че не счита за неуспех осъщественото до момента от държавното управление по тол системата, както и че не се планува скоро да се разшири обсегът на платените пътища за камионите, който бе съвсем два пъти сгънат по отношение на първичните планове. Тя също по този начин изясни, че промените стават постепенно и прикани за конструктивност.

Искането за одит на тол системата бе импортирано от Българска социалистическа партия още предходната седмица. Сега депутатът на социалистите Георги Свиленски изясни, че милиардите от тол таксите са се оказали мираж и в огромна степен цитира разбора на Mediapool по тематиката от предходната седмица.

" Министър-председателят и неговите министри ни убеждаваха, че с електронната система за събиране на пътни такси ще се вкара справедливият принцип - който унищожава и мърси повече пътищата, ще заплаща и повече ", уточни той.

Равносметката от първата година на толсистемата демонстрира, че водачите на леки коли са платили двойно повече от тези на рейсове и камиони. Факт е, че печатницата за пари, както я назова преди време Борисов, не съумява даже да покрие направените вложения за построяването на електронната система, сподели още Свиленски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР