Народното събрание реши единодушно да бъде създадена Временна анкетна комисия

...
Народното събрание реши единодушно да бъде създадена Временна анкетна комисия
Коментари Харесай

Парламентът ще прави собствено разследване за теча на данни от НАП

Народното събрание реши единомислещо да бъде основана Временна анкетна комисия за изясняването на всички обстоятелства и условия към случая с източване на информация от електронната база данни на Националната организация по приходите (НАП).

Предложението на ГЕРБ, подкрепено от 171 депутати, е анкетната комисия да се състои от 15 члена и да бъде построена на паритетен принцип.

Неин ръководител ще е досегашният зам.-вътрешен министър Красимир Ципов (ГЕРБ), който неотдавна се завърна в Народното събрание, а заместник-председател ще е Румен Гечев от " Българска социалистическа партия за България ".

В период от три месеца комисията следва да обясни всички обстоятелства и условия към приключването на данни. Вносителите показват в претекстовете си, че с изключение на инспекциите, осъществявани от Комисията за отбрана на персоналните данни, ДАНС и другите служби, е редно дейности да предприеме и Народното събрание, защото казусът съставлява опасност за националната сигурност.

" Темата е от сериозен публичен интерес. За страдание, се употребява не всеки път напълно правилно от всички политици. Именно в Народното събрание е мястото, където би трябвало да създадем анкетна комисия ", сподели ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР