Народното събрание реши днес, че няма да работи през август,

...
Народното събрание реши днес, че няма да работи през август,
Коментари Харесай

Депутатите решиха: Ще си почиват през целия август

Народното събрание реши през днешния ден, че няма да работи през август, макар палатковия лагер на майките на деца с увреждания пред постройката на Народното събрание.

Против предлагането на Българска социалистическа партия да се анулира вакацията гласоподаваха 12 депутати, 70 бяха " за ", а 101 се въздържаха.

Депутатът от левицата Крум Зарков уточни, че държавното управление и Народното събрание са институциите, виновни за реализацията на политиките за хората с увреждания.

Вече месец и повече пред постройката на Народното събрание има митинг на майките на деца с увреждания, които желаят неотложни дейности. Този митинг се разгръща в цялата страната. Този митинг няма да отмине и в случай че в тази конюнктура ние излезем във почивка, това ще бъде акт на безсърдечие. Нямаме право да го допуснем, съобщи той.

Зарков каза още, че към този момент има направени законопроекти, които могат да допренесат за възстановяване на обстановката на хората с увреждания. За тях обаче се изисква време за реализация. " Сега имаме това време и в случай че то би трябвало да бъде през август, дано бъде тогава ", добави той.

Народният представител от Българска социалистическа партия Антон Кутев посочи, че общественият министър Бисер Петков е поел ангажимент, че новият закон за обществените услуги ще бъде подготвен в края на юли месец. Това дава съображение Народното събрание да работи през август.

Председателят на парламентарната група на " Обединени патриоти " Волен Сидеров уточни, че е  " за " да се работи през лятото, но да има смисъл.

За какво да отменяме ваканцията? Трябваше да предложите проект за работа. Без това нещо не може да се свърши работа, съобщи той.

Сидеров въпреки всичко предложи от трубината на Народното събрание проект в три точки: да се признае референдума в Крим и че полуостровът е част от Русия; да бъдат свалени новините на турски от ефира на БНТ; да се приключи контракта със Съединени американски щати за прилагане на 4 военни бази в България.

Зам.-председателят на Народното събрание Веселин Марешки поддържа концепцията на Волен Сидеров за базите на НАТО. Той съобщи, че ще внесе точката за разискване.

Марешки уточни още, че в случай че не е работа на народен представител " да запълва дупки в полза на българските жители, също не е работа да работи когато има отпуска "

" Работата на народния представител е да си свърши работата, когато е на работа ", безапелационен бе той.  

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прочете писмо, изпратено от майки на деца с увреждания, които стачкуват. В него те приканват депутатите да продължат работа през август. 

Според Нинова предлагането да се анулира ваканцията не е популистко:

Това не е популизъм, нито яхване на митинга на хората с увреждания. Ще е аморално до момента в който те са в палатките пред Народното събрание, ние да сме по плажовете.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков дефинира дебата като поредения панаир:

Разбира се, че може и август да се работи. Можеше да го поискате и без панаир. Не е добре столетницата да скача, тъй като може да получи инфаркт.

Биков сподели още, че преди време той е бил част от остарялата десница, която към този момент е мъртва. Той е избрал да бъде част от общността на ГЕРБ след Орешарски.

Ако Българска социалистическа партия беше управлявала съответно, щях да стана член на Българска социалистическа партия, безапелационен бе той.

Вежди Рашидов от ГЕРБ също се разгласи срещу работата през лятото.

От 2 седмици чувам по какъв начин се забавлявате  с хората. Не е предимство да си вършиме политика с болката на хората. Може би обслужвате фармацевтичните компании, съобщи той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР