Народното събрание реши да отпадне парламентарния контрол и да работи

...
Народното събрание реши да отпадне парламентарния контрол и да работи
Коментари Харесай

НС реши да отпадне парламентарния контрол и да работи до приемане на бюджета

Народното заседание реши да отпадне парламентарния надзор и да работи до окончателното приемане на второ четене на Държавния бюджет. Новото съвещание стартира със кавги. Хамид Хамид от Движение за права и свободи изиска в залата да участва финансовия министър Асен Василев, който обаче не е в България, защото взе участие в съвещание на ЕКОФИН в Париж. Лидерът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова предложи вместо него да пристигна вицепремиерът Корнелия Нинова, оповестява Българска национална телевизия.

" Ако тази нощ беше основан казус в Народното събрание до 5.20 ч. да се разискват текстове без нито един представител на държавното управление, то е редно най-малко в този момент, сутринта, да поканите най-малкото финансовия министър или най-малко вицепремиер. Аз държа това да е Корнелия Нинова, която през вчерашния ден от трибуната си разреши поучителен звук към една парламентарна група, с мотив, че тъкмо ГЕРБ не желае приемането на бюджета и го бави. ПГ на ГЕРБ присъстваше до 5,20 ч. сутринта, когато бе закрито съвещанието и аргументира всички свои оферти.Това не може да се твърди за член на Министерския съвет и затова, защото Асен Василев е на ЕКОФИН, апелирам Нинова да бъде поканена в залата “, прикани Десислава Атанасова.

А Делян Добрев от ГЕРБ-СДС предложи ръководещите да изтеглят бюджета, да актуализират параметрите, предвид на изменящата се икономическа и финансова среда поради войната в Украйна. Не закъсня реакцията на Българска социалистическа партия.

" Хубаво е, когато някой споделя какво се случило от трибуната, най-малко да е бил тук, с цел да знае какво се е случило. Вицепремиерът Нинова с още 5 министри бяха тук до 2 часа снощи. До 6 без 20 опозицията сложиха 118 процедури по метода на водене и единствено 4 изявления всъщност като едно и също изявление вършиха по няколко пъти. Аз моля към всички народни представители, дали бюджета е настоящ или не, би трябвало да го приемем. Г-н Добрев, би трябвало добре да знаете, че няма по какъв начин бюджет на второ четене в пленарна зала да бъде върнат. Интриги и процедури правихте вие тази нощ,...а през вчерашния ден,до 2 през нощта, половината Министерски съвет беше в зала и нямаше въпроси към тях за жалост “, съобщи Георги Свиленски,председател на ПГ на Българска социалистическа партия за България.

От Движение за права и свободи се възмутиха,че ръководещите вършат разбор на опозицията.

" Г-н ръководител, направете остра забележка на господин Свиленски. Той не е началник на опозицията да споделя кой какви процедури и изявления да прави. Ако господин Свиленски предлага да изгони опозицията и да си гледате бюджета, очевидно първите първи проблясъци на експанзия са факт ", разяснява Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

Заседанието продължи с гласоподаване на точките, по които беше извършен спор тази нощ, свързани с парите за енергетиката,икономиката, земеделието и районното развиване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР