Народното събрание реши България да предостави допълнителна военна помощ на

...
Народното събрание реши България да предостави допълнителна военна помощ на
Коментари Харесай

Депутатите решиха: Даваме ракети С-300 и патрони на Киев

Народното заседание реши България да даде спомагателна военна помощ на Украйна, която включва неизправни зенитно-управляеми ракети от вида 5В55Р(К), в ръководство на Министерство на защитата, и муниции за автоматизирано стрелково оръжие c диаметър 5.56x45 мм, с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

Решението бе гласувано по време на закрито съвещание.

Справка от извършените гласувания в пленарна зала, изпратена от пресцентъра на Народното събрание, демонстрира, че " за " са дали своят вот общо 141 депутати - 57 от ГЕРБ-СДС, 50 от „ Продължаваме Промяната " - " Демократична България " и 34 от Движение за права и свободи. " Против " са били 40 народни представители, от които 34 от " Възраждане ", пет от " ИТН " и един самостоятелен. С " въздържал се " са дали своят вот трима депутати от Има Такъв Народ. Депутатите от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " не са взели участие в гласуването на проекторешението, оповестява Българска национална телевизия.

С решението се задължава Министерският съвет да предприеме нужните дейности.

Вносители на плана за решение са Бойко Борисов и Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС, Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Кирил Петков от ПП-ДБ, Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

По време на дебатите в пленарна зала планът на решение срещна мощен отпор и остри рецензии от страна на опозицията в лицето на " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Близо час лиши започването на дебата всъщност като всяка от трите гореизброени партии искаше отмора, с цел да се обезпечи време на съвещанието на пристигна министърът на защитата Тодор Тагарев, шефовете на разузнаването и други

Христо Гаджев от ГЕРБ сподели, че България ще даде муниции, които все още са неизправни за българските военновъздушни сили. " Те няма по какъв начин да се употребяват ", посочи той. Гаджев разяснява, че МО е направило опит да бъдат ремонтирани зенитно-управляемите ракети, само че той е бил несполучлив.

Според него минималният брой военна помощ, който ще предоставим, по никакъв метод няма да навреди на бойната подготвеност на българската войска.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР