Народното събрание разреши военнослужещите да могат да участват в прилагането

...
Народното събрание разреши военнослужещите да могат да участват в прилагането
Коментари Харесай

И военните влизат в борбата с коронавируса

Народното събрание позволи военнослужещите да могат да вземат участие в използването на противоепидемичните ограничения. Това взеха решение депутатите откакто одобриха текстове от Закона за дейностите по време на изключително състояние, написа "Фокус ".

Предложението беше направено сред двете четения от депутата от ГЕРБ Димитър Лазаров. „ За “ него гласоподаваха 89 народни представители, „ срещу “ – 55 и „ въздържали се “ – 2, с което то бе признато.

Условията и реда за присъединяване на военнослужещите ще се дефинират с акт на Министерски съвет. Депутатите позволиха военнослужещите взаимно и координирано с други органи да може да вземат участие в използването на противоепидемични ограничения и ограничавания на територията на страната, на обособен район или на контролно-пропускателен пункт.

Парламентът даде пълномощия на военнослужещите да могат да правят инспекции за определяне на идентичност, да лимитират напредването на разположение до идването на органите на Министерство на вътрешните работи, както и транспортни средства.

Депутатите позволиха на военните да употребяват физическа мощ и помощни средства, единствено в случай че това е безусловно належащо.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР