Народното събрание разреши военнослужещите да могат да участват в прилагането

...
Народното събрание разреши военнослужещите да могат да участват в прилагането
Коментари Харесай

Военните ще могат да участват в прилагането на мерките срещу коронавируса

Народното заседание позволи военнослужещите да могат да вземат участие в използването на противоепидемичните ограничения. Това взеха решение депутатите, откакто одобриха текстове от Закона за дейностите по време на изключително състояние.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1667
Предложението беше направено сред двете четения от депутата от ГЕРБ Димитър Лазаров. ''За'' него гласоподаваха 89 народни представители, ''против'' – 55 и ''въздържали се'' – 2, с което то бе признато.

Да могат да се постановат и по-тежки противоепидемични ограничения, реши Народното събрание

Условията и реда за присъединяване на военнослужещите ще се дефинират с акт на Министерски съвет. Депутатите позволиха военнослужещите взаимно и координирано с други органи да може да вземат участие в използването на противоепидемични ограничения и ограничавания на територията на страната, на обособен район или на контролно-пропускателен пункт.

Парламентът даде пълномощия на военнослужещите да могат да правят инспекции за определяне на идентичност, да лимитират напредването на разположение до идването на органите на Министерство на вътрешните работи, както и транспортни средства.

Депутатите позволиха на военните да употребяват физическа мощ и помощни средства, само че единствено в случай че това е безусловно належащо.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1667  Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете  УМБАЛ-Бургас вкара УМБАЛ-Бургас вкара " рандеву " по вайбър за родителите на недоносените бебета  Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР