Народното събрание разгледа отново промените в Закона за съдебната власт,

...
Народното събрание разгледа отново промените в Закона за съдебната власт,
Коментари Харесай

Ври и кипи в НС! Настимир скочи на Нинова: С „Възраждане“ имате закачки. Това е бала-ала

Народното заседание прегледа още веднъж измененията в Закона за правосъдната власт, откакто президентът Румен Радев наложи отчасти несъгласие върху законопроекта.
На 2 юни по време на второ четене на Закон за съдебната власт депутатите взеха решение Националната следствена работа да се отдели от прокуратурата. Това стана по предложение на „ Възраждане “, само че се оказа, че то не е прегледано по време на съвещанието на Комисията по правни въпроси.
На 14 юни президентът Румен Радев върна за ново разискване в Народното събрание параграфи 3-10 от Закона за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт (ЗСВ), признат от 49-ото Народно заседание на 2 юни 2023 година.
Оспорените разпореждания плануват обособяването на шефа на Националната следствена работа и следствените отдели към прокуратурите в независими органи.
Надежда Йорданова от ПП/ДБ съобщи, че нейната парламентарна група ще поддържа ветото на президента по отношение на промени в Закон за съдебната власт. Ветото би трябвало да бъде подкрепено, тъй като главните промени били признати при един недобър законодателен развой, разяснява Йорданова.
Бившият вътрешен министър и понастоящем народен представител от ПП/ДБ Бойко Рашков съобщи, че позорното събитие каузи на трупчета бие директно върху правилото на правдивост. Тези, които направиха измененията в Конституцията със сливането на всички следствени органи в прокуратурата, да кажат за какво го направиха и за какво в този момент има каузи на трупчета, ядоса се Рашков.
Към прокуратурата може да инсталирате на директно послушание и проверяващите органи във военните подразделения и всички да ги командвате от едно само място, уточни Рашков и добави, че има сериозен политически въпрос по тази причина каква е била задачата дали да поддържат правилото на правдивост и у нас или да го разрешат с делата на трупчета в България.
Бранимир Балачев от ГЕРБ/СДС уточни, че в желанието си депутатите да ускорят правосъдната промяна, прибързали малко. Той ще поддържа ветото на президента, защото е добре се организира необятен спор по какъв метод да се структурира проверяващият орган, да спомага за разкриването на обективната истина и да не се забавят делата, разяснява Балачев.
Адвокат Петър Петров от „ Възраждане “ добави, че преди или след ветото законопроектът ще бъде признат, даже и да бъде модифициран в една или друга посока. Той посочи, че във ветото на президента няма и правни претекстове.
„ Думата катарзис очевидно ще стане забавна за това Народно събрание. Заради смисъла на тази дума и нейното семантично значение. аз съм самостоятелен национален визиите, тъй като цели парламентарни групи изживяват брутални катарзиси в границите на няколко месеца. Самоунищожавайки се назовават тези, които съблюдават своите правила, назовават предатели “, сподели по време на разискванията самостоятелният народен представител Радостин Василев.
„ Няколко пъти споменахте Бойко Рашков. Той поддържа излизането на следствието от прокуратурата. Много професионално аргументирана. Аз самия съм жертва сега на един прокурор, на който заповядва на един следовател да ме занимава с нелепости.
Чудя се Бойко Рашков по какъв начин можа да се наведе толкоз доста и да направи коалиция с ГЕРБ. Професионалист, с опит на достолепна възраст, постигнал доста неща, натисна бутона на обединението ПП-ГЕРБ. Това е по-важния въпрос “, сподели още той.
„ Има Такъв Народ не си променяме мнението за разлика от… Май, единствено, „ Възраждане “ са поредни в тази зала. Следствието би трябвало да бъде настрана от прокуратурата и то е ясно на всички. Тук в залата знаем какви игрички си играем. Не е загадка кой по кое време приглася на някоя партия, кой излиза от зала “, сподели на собствен ред Тошко Йорданов.
„ Българските жители би трябвало да знаят, че отделянето е тъй като имаше боязън от Иван Гешев на ГЕРБ. В момента, в който той не е основен прокурор това не е належащо, а те би трябвало по някакъв метод да дондуркат Политическа партия, тъй като сглобката, както се изявява великият правист във вселената Лена Бориславова, може да се разпадне “, сподели още той.
„ Българска социалистическа партия са добър политически ветропоказател, тъй като както Нинова си късаше ризата за въвеждане на машинното гласоподаване, по-късно си скъса ризата и се хвърли като Матросов на амбразурата за хартиената бюлетина.
За Политическа партия е ненужно да приказваме. Те ще гласоподават с всички, за всичко с всеки, изключително с ГРЕБ и Движение за права и свободи. Другото доказателство за това, че този закон не е необходим, е, че ръководителят на Народното събрание се сети че има комисия за имунитетите и назначи краткотраен ръководител, който да я събере и да се почна цирка с имунитетите, с цел да може да мотат шест месеца процедурата, с цел да може Борисов да има имунитет “, сподели също ръководителят на парламентарната група на Политическа партия.
„ В последна сметка ще се опровергая самичък. Другата поредна група в това на Народно събрание са ПП-ДБ, тъй като безусловно поредно вършат това, което оповестиха, че ще създадат в изтеклите записи “, добави Йорданов.
„ Кога най-сетне ще се задейства прокуратурата, с цел да проверява фалшификацията на изборите? Кирил Петков този диалог го води с вас, госпожо Нинова, записът беше обществен. Проблемът е с типа машини. Призив към новоформираната прокуратура – вземете започнете следствие за фалшификацията на изборния развой, осъществена от Политическа партия, Кирил Петков, Асен Василев и от цялата плеада некадърници “, избухна Тошко Йорданов от „ ИТН “.
След това думата от парламентарната естрада взе водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
„ Разбирам за какво сте се обединили всички през днешния ден да се занимавате и плюете по Българска социалистическа партия, без причини несъмнено. Защото останахме единствената опция на цялата тази сглобка, уйдурма или както желаете да го наречете. Това не може да ни тормози, като едни поредни хора сме били в такава позиция по времето на ГЕРБ 12 години. Не можете вие да ни уплашите. Това са аматьорски опити спрямо тежките експерти в дясно, които могат да бият като хората, когато решат. вие имате още какво да се учите.
Беше даден образец, че Българска социалистическа партия си трансформира мнението за машинното гласоподаване. Първа промяна, искахме смесено гласоподаване, а не машинното да се отстрани. Второ, записите на ПП-ДБ демонстрират правотата на Българска социалистическа партия. Цитирам: Направихме но бала скица за изборите с президента.
Ако не беше по този начин щяхме да сме сред 7-10 %. Това са машпините. Това е ония диалог в ъгъла, когато сподели да си оттеглим предлагането за машинното гласоподаване и ще ви дадем кодовете. какво желаете? Българска социалистическа партия да гледа по какъв начин се прави закононарушение и да мълчи. Толкова с машините.
По отношение на отделянето на следствието от прокуратурата. Подкрепяхме този закон на първо четене. Ще ви напомня за какво не ги подкрепихме на второ. Ето вижте по какъв начин се гласоподава правосъдна промяна, на коленце. ГЕРБ диктува, Възраждане написа и предлага от трибуната.
Помните ли я тази сцена. Тук беше Радо Чолаков и Петър Петров клечеше на колене. А сред първо и второ четене ГЕРБ диктуваха какви ремонти Петър Петров да внесе. Тоест, вие нарушихте правилника за Народно събрание, конституцията, каквото се сетите, че текстове се одобряват в това Народно събрание на две четения. без да са признати на първо четене, на коленце, диктувани от ГЕРБ „ Възраждане “ внесоха текстовете.
Това един от причините на президента да върне закона, това е вярно. Какво желаете от Българска социалистическа партия, когато нарушавате жестоко законодателството в България. Пишете ги вие от Възраждане по пръчка на ГЕБР и желаете Българска социалистическа партия да натиска зеления бутон. Няма по какъв начин да стане. Ще се научите по какъв начин се вършат закони. Следващият въпрос. Защо ГЕРБ диктува закони на Възраждане? “ – попита Нинова.
Защо очаквате от сериозна, поредна, кардинална партия, като Българска социалистическа партия, да ви поддържа безропотни, доста сте се объркали сътрудници, бе безапелационна тя.
Малко по-късно думата взе Настимир Ананиев от Политическа партия. „ Г-жо Нинова. Виждам, че имате с „ Възраждане “ си обменяте удари и закачки. Няма потребност да замесвате ПП-ДБ, изключително с тази дъвка и опорка за кода на машините, където всички знаем, че подобен код няма. Ясно е, че двете обединения имате нещо общо. И това общо не е алаба-бала, а е бала-ала. Но това не е Алла Пугачова, а Алла Митрофанова, благодаря “, сподели Ананиев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР