Народното събрание прие с пълно единодушие от 201 гласа обявяването

...
Народното събрание прие с пълно единодушие от 201 гласа обявяването
Коментари Харесай

Парламентът единодушно гласува "ЗА" въвеждането на извънредно положение

Народното събрание одобри с цялостно единогласие от 201 гласа оповестяването на изключително състояние на територията на цялата страна за период от 13 март до 13 април 2020 година

Парламентът заседава по отношение на гласуваното предложение на Министерския съвет за въвеждане на изключително състояние в страната.

Ген. Мутафчийски, ръководител на Националния действен щаб, даде информация за ситуацията в страната, околните на нас страни, Европа и света, за подхванатите ограничения за превъзмогване на епидемията.

Към този миг въз основата на повече от 1 400 тествани лица у нас са открити 23 позитивни случая - единствено за през вчерашния ден те са 16, както и един смъртен случай.

На Балканите всички страни бележат растеж в новорегистрираните случаи. В Гърция задмина 100, Румъния върви към този развой. В света 134 000 случая са регистрирани към 6 часа тази заран. 4 900 са починалите, 70 000 са оздравелите.

В първото огнище в Китай са записали 21 случая за последното денонощие. Всички останали страни бележат растеж в откритите случаи. В Италия те са над 15 000, 1 016 са починалите, 1 258 са сериозните. В Иран са над 10 000 случаите, в Северна Корея - 8 000. В Испания - над 3 100, Франция -2 800, Германия - 2 700, Съединени американски щати - към 1 700.

Всички страни от Европейски Съюз не са пощадени от епидемията. СЗО разгласи пандемия.

У нас към този момент не се явяват единични случаи, а стартира всеобщо появяване на случаи. Имаме три гнезда на огнище - Габрово, Плевен и София.

Националният щаб регистрира жестоко нарушение на карантината.

Лечебните заведения работят на строго избрани клинични практики. При основаване на обстановка сходна на тази в Италия би трябвало да има благоприятни условия за готовност на целия медицински личен състав, съобщи Мутафчийски.

Бързо са открити решения и капацитет за решение на казуса със защитните дрехи. Вече има действително произвеждане.

Проблем има с дихателните апарати. Има хора, които има потребност от такива. Търсят се метод за бързо доставяне с такава инсталация.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи от парламентарната естрада, че от Българска социалистическа партия ще поддържат всички ограничения, които подсигуряват ограничението на разрастването на заболяването. На председателски съвет от левицата са направвили оферти за допълнения към решението на Министерски съвет. Прието изключителното състояние да бъде със период от един месец - от 13 март до 13 април 2020 година

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че неговата партия ще поддържа всички нужни ограничения и ще спомага в тяхното осъществяване. Според него предлагането на държавното управление е навременно и вярно.

Ние от " Обединени патриоти " единомислещо ще покрепим предлагането като една превантивна мярка, която да ограничи разпространяването на вируса тъкмо в неговата най-опасна част - скоростта, безапелационен беше водачът на НФСБ Валери Симеонов. Той прикани жителите да не се поддават на суматоха.

Партия " Воля " също ще поддържа изрично въвеждането на изключително състояние за един месец, заяви Кръстина Таскова от " Воля ".

Павел Шопов от " Атака " съобщи, че да тук се оправяме добре. Когато се прави равносметката би трябвало да погледнем къде сме ние в света, по каква причина сме в тази обстановка. Вижда се, че човечеството бива осъдено или най-малко предизвестено, сподели той.

Даниела Дариткова съобщи, че ПГ на ГЕРБ, че препоръчаният план за решение, който планува въвеждане на изключително състояние е безусловно нужна и навременна мярка. Поставени сме пред тестване и рецесия, която ще има ралични последствия, само че се е значимо да покажем, че сме обединени и виновни. Тя изясни, че е належащо въвеждането на изключителни ограничения

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР