Народното събрание прие промени в Наказателния кодекс на първо четене,

...
Народното събрание прие промени в Наказателния кодекс на първо четене,
Коментари Харесай

Парламентът одобри по-високи глоби и затвор за бракониери-рецидивисти

Народното заседание одобри промени в Наказателния кодекс на първо четене, с които вкара по-строги санкции за бракониерите. Предложението за смяна е на " Обединени патриоти ", а водещата парламентарна група по законопроекта - тази по правни въпроси, не го поддържа. Санкции ще се постановат на всеки, който лови нелегално риба - даже да не е установен улов. Измененията бяха признати с 93 гласа за, 7 депутати бяха срещу, а 28 се въздържаха.
В в този момент настоящото законодателство за немаловажни случаи причинителите се наказваха със затвор до една година и с санкция от 100 до 1000 лв.. С препоръчаната смяна се покачва минималният размер на санкцията на 200 лева и се вкарват по-­високи наказания при наново осъществяване на действието.
Немаловажните случаи по смисъла на закона включват улов на риба в рибостопански води с взривни, отровни или зашеметяващи субстанции или в количества, надхвърлящи доста нормите за любителски лов на риба, улов на риба в непокътнати места или при маловодие, както и в непромишлени води през размножителния интервал на рибата.
В средата на май парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред поддържа на първо четене промени в Закона за рибарството и аквакултурите, с които чиновниците от организацията по риболовство могат да получат полицейски пълномощия. До 12 юни е срокът за внасяне на оферти и мнения сред двете четения на законопроекта.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР