Народното събрание прие Национална здравна стратегия 2030. Документът е внесен

...
Народното събрание прие Национална здравна стратегия 2030. Документът е внесен
Коментари Харесай

Със 107 гласа "за" депутатите одобриха Националната здравна стратегия 2030

Народното заседание одобри Национална здравна тактика 2030. Документът е импортиран от Министерския съвет и прецизиран от работна група към Комисията по опазване на здравето в Народното събрание. Народното събрание взе решението за приемането на тактиката със 107 гласа " за ", 36 " срещу " и осем " въздържал се ".
 
В отчета на комисията по опазване на здравето се показва, че Националната здравна тактика 2030 е водещият стратегически документ за бранш " Здравеопазване ", който дефинира дълготрайната визия за развиването му, стратегическите цели и цели, както и съответните политики за тяхното осъществяване.
 
Националната здравна тактика 2030 обезпечава реализацията на политиките и ограниченията, заложени в националните стратегически документи от по-висок сан, а точно Националната стратегия за развиване България 2030 и Националния проект за възобновяване и резистентност, като ги интегрира в общите секторни цели и политики и ги добавя с други характерни ограничения.
 
Националната здравна тактика 2030 показва съответните резултати, които би трябвало да бъдат реализирани до 2030 година и знаци за оценка на осъществяването на заложените цели и цели. Стратегията ще бъде изпълнявана посредством План за деяние за интервала 2023 - 2026 година и План за деяние за интервала 2027 - 2030 година, съдържащи съответните ограничения, дейности, запаси и периоди за осъществяване на всяка политика, се споделя в отчета на комисията. Ангажимент за създаването на съответен проект за деяние има изпълнителната власт.
 
След гласуването Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС), ръководител на здравната комисия, благодари на всички народни представители за напъните да бъде признат този документ. Той нямаше да бъде реалност, в случай че не бяха напъните на доктор Александър Симидчиев, ръководител на работната група, означи Ангелов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР