Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за

...
Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за
Коментари Харесай

Окончателно: Без политика в училища и детски градини

Народното заседание одобри на второ четене измененията в Закона за учебното и предучилищно обучение, с което забрани реализирането на политическа и партийна активност в детските градини и учебните заведения. Сред претекстовете на вносителите са случаи от предизборни акции, когато чиновници от Регионалните ръководства на образованието вземат участие в партийни прояви в това число като претенденти.

Забранява се налагането на политически доктрини от учители, заместник-директори, шефове на учебни заведения и шефовете на районните ръководства на образованието и чиновниците в тях. Досега в закона фигурираше възбраната единствено на идеологически и религиозни доктрини.

За опозицията, обаче, новите текстове целят чистки и репресии на неуместни фрагменти, като това можело да доведат до изключване на учителите от измененията в образованието, които били декларирани като главен приоритет от ръководещите.

След гласуването на Закона за учебното и предучилищно обучение на второ четене просветният министър акад. Николай Денков благодари на опозицията, че се е присъединила градивно в дебата.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР