Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за

...
Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за
Коментари Харесай

Парламентът реши казуса с добавките на хората с увреждания

Народното събрание одобри на второ четене измененията в Закона за хората с увреждания.
Така депутатите закърпиха висящото състояние на хората с увреждания, които бяха застрашени да спрат да получават интеграционни добавки за транспортни, осведомителни и телекомуникационни услуги.
С новите текстове месечната добавка за обществена интеграция ще се дава според от степента на понижена работоспособност.
До измененията се стигна, откакто Върховният административен съд анулира уеднаквяването на размера на добавките на хората с увреждания.
След измененията се резервира размерът на месечната добавка за обществена интеграция за транспортни услуги в размер 15% от обезпечения най-малък приход, както и месечната добавка за прилагане на осведомителни и телекомуникационни услуги в размер 20% от обезпечения най-малък приход.
Уредени са и другите типове добавки за обществена интеграция - добавки за водолечение и/или рехабилитационни услуги, диетично хранене и лекарствени артикули и налична информация.
" Това, което вършим в другите видове интеграционни добавки, това, което беше записано в правилника, в този момент го преместваме в закона ", изясни ръководителят на парламентарната обществена комисия Хасан Адемов.
" Целият план е огледан отвред. Взети са поради всички вероятни хипотези, на всички групи, тъй като те не са една и две. Има такива, които имат експертни решения, които не престават след решението на съда, други, които са в процедура на произвеждане. Всички тези групи сме ги уредили по обособен метод с текстове ", добави той.
Близо половин милион души получават добавки за обществена интеграция, като те са разнообразни типове - за превоз, за образование, за телекомуникационни услуги, медикаменти и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР