Народното събрание прие на второ четене промени в Закона за

...
Народното събрание прие на второ четене промени в Закона за
Коментари Харесай

На второ четене: Промени в Закона за борба с трафика на хора

Народното заседание одобри на второ четене промени в Закона за битка с трафика на хора. С промените се открива опция за основаване на профилирани приюти за реинтеграция, както и за обезпечаване на безвъзмездна правна помощ и подобаваща езикова помощ на лица, които са жертви на трафика на хора.

Увеличава се срокът за настаняване на тези лица в приюти за краткотрайно настаняване, минималният ще бъде 30 дни, и се основава опция за продължение периода на настаняването по предложение на съответния подслон.

Измененията са подбудени от нуждата от дейно използване на Конвенцията на Съвета на Европа за битка с трафика на хора, която вкарва минимални национални стандарти и механизми за отнасяне на жертвите на трафик на хора, както и за оказване на поддръжка и протекция. С измененията се подсигурява интервал за възобновяване и размисъл, който се дава на жертвите на трафик на хора за в началото възобновяване след контузията, за спиране на връзките с трафикантите, както и за взимане на умишлено и осведомено решение дали да спомагат за наказателното гонене на дееца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР