Народното събрание прие на първо четене законопроект за ратифициране на

...
Народното събрание прие на първо четене законопроект за ратифициране на
Коментари Харесай

НС прие законопроект за участие на България в Програмата на ОИСР за Украйна

Народното заседание одобри на първо четене законопроект за одобрение на Споразумението за присъединяване на България в Програмата на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) за Украйна с непринуден финансов принос в размер 60 000 евро. Законопроектът бе гласуван със 121 гласа „ за “,  42 – „ срещу “, четирима – „ въздържал се “.

В отчета на комисията по външна политика се показва, че Програмата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за Украйна има за цел да подкрепи напъните на страната в процеса на промени по пътя ѝ към участие в Европейски Съюз и Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Посочва се, че дейностите и ограниченията, заложени в Програмата, са на обща стойност 16,5 млн. евро за целия четиригодишен интервал. Предвижда се финансирането да бъде напълно с доброволни вноски от страните членки на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, претенденти за участие и сътрудници, които имат предпочитание да я поддържат.

В отчета на комисията по външна политика се акцентира, че България е поредна в поддръжката си за суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници, както и за нейната европейска вероятност. 

Костадин Костадинов, съобщи, че парламентарната група на „ Възраждане “ няма да поддържа това предложение за подкрепяне на „ бедна “ Украйна.

Той настоя, че ще имат оферти сред двете четения на законопроекта и добави, че сумата не е толкоз огромна, дано да съберат пари от джобовете си от ПП-ДБ, Движение за права и свободи и ГЕРБ-СДС и да платят.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР