Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за

...
Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за
Коментари Харесай

НС прие на първо четене промени в Закона за българското гражданство, които предвиждат да отпадне възможността за получаване на българско гражданство чрез инвестиции

Народното заседание одобри на първо четене промени в Закона за българското поданство, които плануват да отпадне опцията за приемане на българско поданство посредством вложения.

Парламентът прегледа на първо четене три плана за промени в Закона за българското поданство.

Народните представители одобриха единомислещо с 218 гласа „ за “ законопроекта, импортиран от Министерския съвет. Не получиха поддръжка проектоизмененията, импортирани от народни представители от ПГ Движение за права и свободи.

По време на разискването на промените в пленарна зала министърът на правораздаването Надежда Йорданова прикани народните представители да поддържат законопроекта на Министерския съвет. Тя уточни, че с премахването на опцията за приемане на българско поданство посредством вложения ще бъде нараснало доверието на нашите сътрудници. Стана ясно от претекстовете на Комисията по конституционни и правни въпроси, че Европейска комисия е сложила този въпрос през 2019 г, както и през 2021 година, добави правосъдният министър.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР