Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за

...
Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за
Коментари Харесай

Промени в Закона за акцизите и данъчните складове минаха на първо четене

Народното заседание одобри на първо четене промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища. Чрез тях се опростяват акцизните процедури при търговия с акцизни артикули сред страните членки, предава.

С приетите промени се основават статути на сертифициран спедитор и сертифициран адресат на акцизни артикули, с цел да могат икономическите оператори, които употребяват тези режими, да бъдат разпознати в компютърната система.

Разширяват се функционалностите на тази система, която понастоящем се употребява за придвижването на акцизни артикули под режим " отсрочено заплащане на данък ". С новите разпореждания се основава опция да се обхване и придвижването на акцизни артикули, които са освободени за ползване на територията на страна членка и се движат към територията на друга страна членка, за да бъдат доставени там за търговски цели.

Според вносителите от Министерския съвет с измененията ще се обезпечи вярното действие на вътрешния пазар.

Предлага се и облекчена процедура при даването на банкова гаранция от лицензираните складодържатели при приемане на акцизни артикули, освободени за ползване на територията на друга страна членка. Тази мярка има за цел да понижи административната тежест за бизнеса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР