Народното събрание прие двойното гражданство да е позволено за депутати.

...
Народното събрание прие двойното гражданство да е позволено за депутати.
Коментари Харесай

НС разреши двойното гражданство за депутати с промените в Конституцията

Народното заседание одобри двойното поданство да е разрешено за депутати. Предложението е част от измененията в Конституцията,

" За основаване на дълбока институционална връзка сред държавата-майка и диаспората има надграждане. Дадохме опция българите отвън страната да гласоподават. Друга степен на основаване на връзка имаме в страни като Франция, Испания - асамблеи, където директно определени представители взимат решения. Дошъл е моментът да овластим жителите с двойно поданство - по този начин политическата ни система ще получи късмет в нея да влязат хора с опит от други страни ", съобщи Антоанета Цонева от ПГ на ПП-ДБ.

От Българска социалистическа партия и самостоятелният Радостин Василев гласоподаваха " срещу ".

" Говорите за българи, които живеят в чужбина и ще дойдат да ни ръководят по-добре. Не се случи с последния опит ", съобщи Кристиан Вигенин от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

" Ние не сме наясно какъв брой българи живеят в чужбина и имат двойно поданство. Дали с този избор няма да сложим под въпрос националния интерес на страната ", попита Мая Димитрова от ПГ на Българска социалистическа партия.

" Надявам се най-малко по този параграф в сътрудниците от ГЕРБ да има морал и да гласоподават " срещу ". Българското общество има горчив опит с един човек с двойно поданство. 18 месеца уседналост са две бременности или две ротации ", уточни Радостин Василев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР