Народното събрание при отказа на Мария Габриел от кандидатурата ѝ

...
Народното събрание при отказа на Мария Габриел от кандидатурата ѝ
Коментари Харесай

Парламентът прие отказа на Мария Габриел от първия мандат

Народното заседание при отхвърли на Мария Габриел от кандидатурата ѝ за министър-председател в границите на първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Решението беше взето с 226 гласа " за ", един " въздъжрал се " и нито един " срещу ".

Предстои президентът Румен Радев да връчи втори изследователски мандат за сформиране на държавно управление на втората по величина парламентарна група - " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Росен Желязков откри изключителното съвещание на Народното събрание, на което следва да се одобри решение за неуспех на първия мандат с претендент за министър председател Мария Габриел, която внесе своето заявление за отвод.

В понеделник Габриел отдръпна декларираното от нея осъществяване на проучвателния мандат за образуване на държавно управление. Във импортирания в деловодството на Народното събрание документ тя посочва, че няма да взе участие в парламентарна процедура по желание на министър-председател и няма да предложи конструкция и състав на Министерски съвет.

В заявката се споделя още, че “договореният “ротационен ” модел на практикуване на изпълнителната власт е предполагал смяна на лицето, упражняващо пълномощията на министър-председател, с това на заместител министър-председател и назад. А  отказът и нежеланието за присъединяване в новия кабинет на 11 министри от досегашния, както и неналичието на единодушие по време на последвалите договаряния, обезсмисля процедурата по избирането на министър-председател и състав на държавно управление. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР