Народното събрание отваря вратите си за граждани днес, съобщиха от

...
Народното събрание отваря вратите си за граждани днес, съобщиха от
Коментари Харесай

Парламентът отваря врати за простосмъртни

Народното заседание отваря вратите си за жители през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание. Инициативата е във връзка 16 април - Ден на Българската конституция и отбелязването на 143 години от приемането на първия български главен закон.

Гражданите ще могат да видят оригиналите на Търновската и Сребърната конституции и богослужебни движимости на ръководителя на Учредителното заседание Екзарх Антим I.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев ще посрещне първите гости на формалния вход на Народното събрание в 10:00 часа. Сред тях ще бъдат и специфичните посетители на събитието - студенти по „ Право “ и „ Българска лингвистика “ от Софийския университет и по „ Право “ от Нов български университет, както и възпитаници от столичното 21 Средно общообразователно учебно заведение „ Христо Ботев “.

В Клуба на народния представител посетителите ще могат да прегледат галерия, която показва забавни обстоятелства, фотоси и документи, свързани с Търновската конституция и работата на Учредителното заседание. Ще бъде излъчен и документалният филм „ Премеждията на свещената книга “.

В пленарната зала на Народното събрание за гостите на институцията ще бъде излъчен документалният филм „ Щрихи от първия български парламент “, Търново, 1879 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР