Народното събрание обсъжда освобождаването на председателя на Сметната палата -

...
Народното събрание обсъжда освобождаването на председателя на Сметната палата -
Коментари Харесай

НС обсъжда освобождаването на председателя на Сметната палата

Народното заседание разисква освобождението на ръководителя на Сметната палата - Цветан Цветков. Вносители на проекторешението са Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и водачът на " Български напредък " Стефан Янев.  

Десислава Атанасова посочи като причина за освобождението изтеклия мандат на ръководителя, който е седем годишен. „ Няколко одита, предоставени от Народното събрание, не бяха показани в няколко легислатури на Народното събрание “, уточни тя.

По думите ѝ Сметната палата не е упражнявала надзор върху финансирането на политическите партии, което е станало ясно от вчерашното чуване в бюджетната комисия. Тя уточни, че ръководителят на Сметната палата не поставя задоволително грижи да действа по този начин, както го изисква законът.

Съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ Асен Василев дефинира решението като „ скандално “.

Корнелия Нинова посочи, че Сметната палата не упражнява най-важното си пълномощие, а точно да отидира и пази парите в държавния бюдже. Тя не се съгласи с Демократична България, че става въпрос за проблема Nexo и финансирането на партии. По думите ѝ решението е държавническо. От Демократична България и Политическа партия пък са на мнение, че решението било взето по време на лидерската среща, която се организира намерено през днешния ден пред публицисти и камери, а тематиката за Сметната палата не беше повдигана.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР