Народното събрание обсъжда окончателно промените в Изборния кодекс. Депутатите проведоха

...
Народното събрание обсъжда окончателно промените в Изборния кодекс. Депутатите проведоха
Коментари Харесай

Депутатите приеха увеличение на заплащането на членовете на СИК

Народното заседание разисква дефинитивно измененията в Изборния кодекс. Депутатите организираха гласоподаване по първите 16 точки, които бяха разисквани през предходната седмица.

До момента болшинството в Народното събрание гласоподава за опазване на регион „ Чужбина “, както и за оставане на остарелия режим за откриване на секции отвън страната при 40 подадени заявки.

Депутатите вкараха видеонаблюдение и видеозаснемане на броенето на бюлетините. Отпада тъмната стаичка, а жителите към този момент ще гласоподават зад заслон, като такива ще има и при хартиенето и при машинното гласоподаване.

Депутатите утвърдиха основаването на звено за ръководство на машинното гласоподаване към ЦИК и одобриха нарастване на заплащането на членовете на Секционните изборни комисии, които към този момент ще получават заплащане в рамер на най-малко ¼ от минималната работна заплата.

„ 85 лв. е извънредно незадоволително заплащане за членовете на СИК. Тяхната ангажираност не е единствено в този ден, а в четири до пет дни по-късно. Считам, че беше рационално това заплащане да се усили “, съобщи от парламентарната естрада националният представител от „ Възраждане “ Петър Петров.

Мирослав Иванов от Политическа партия предложи разискванията да продължат на идващото пленарно съвещание, а през днешния ден Народно събрание да продължи с втора точка от дневния ред, а и точно Проект на решение за изменение на Решение на Народното събрание за възлагане на Министерския съвет да одобри стратегия за даване на обезщетения на небитовите крайни клиенти на електрическа енергия, с вносител Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия.

Йордан Цонев предложи да се продължи в този градивен дух да се гледат измененията в Изборния кодекс.

Предложението на Мирослав Иванов не бе признато с 93 гласа „ за “, 122 „ срещу “ и нито един въздържал се.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР