Народното събрание обсъжда на извънредно заседание поискания от ГЕРБ-СДС вот

...
Народното събрание обсъжда на извънредно заседание поискания от ГЕРБ-СДС вот
Коментари Харесай

Дебатът по вота на недоверие започна НА ЖИВО

Народното заседание разисква на изключително съвещание поискания от ГЕРБ-СДС избор на съмнение към държавното управление на Кирил Петков с претекст - неуспех във финансово-икономическата политика.

Подкрепа за вота показаха опозиционните партии: " ИТН ", Движение за права и свободи и " Възраждане ". Гласуването би трябвало да се организира не по-рано от 24 часа след края на дебатите през днешния ден.

Към момента гласовете в Народното събрание за вота на съмнение са 125, което е задоволително държавното управление да падне. 115 са гласовете в поддръжка на кабинета " Петков " дружно с отделилите се депутати от Има Такъв Народ, 6 гласа не доближават към този момент, с цел да се обърне вотът.

При триумф на вота ще се направи нов опит за образуване на кабинет в границите на този парламент с мандат на " Продължаваме промяната ". Ако не се сформира държавно управление, вторият мандат за това ще получи ГЕРБ, а при крах и от тяхна страна, президентът връчва трети мандат на определена от него политическа мощ в Народното събрание.

В случай, че и тези процедури не съумеят да излъчат кабинет, президентът разпуска Народното събрание и насрочва дата за предварителни избори.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР