Народното събрание не успя да събере кворум за заседанието днес

...
Народното събрание не успя да събере кворум за заседанието днес
Коментари Харесай

След три неуспешни опита за събиране на кворум заседанието на НС бе закрито

Народното заседание не съумя да събере кворум за съвещанието през днешния ден след три опита. По стратегия то трябваше да стартира в 09.00 ч. На него трябваше да се избере нов ръководител на Народното събрание. Временно изпълняващият длъжността Мирослав Иванов опита да събере кворум три пъти, само че не съумя и след всяка регистрация даде по 15 минути отмора. Причината за неналичието на кворум е, че депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и „ Възраждане ” не се записаха.

По време на паузата водачът на „Възраждане“ Костадин Костадинов съобщи, че депутатите от партията няма да влязат в зала. Те упорстват първо да се гласоподава вотът на съмнение към кабинета „Петков“. По процедура това би трябвало да се случи към 19.10 ч – тъкмо 24 часа след края на дебатите във вторник.

„ Управляващата съпротива бойкотира съвещанието на Народно събрание. Миналата седмица упорстваха да бъде определен нов ръководител на Народното събрание, а през днешния ден са срещу тази точка, тъй като това щяло да докара до публично напрежение. Не изключвам през днешния ден да не се организира въобще съвещание на Народното събрание ”, сподели съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов в коридорите на Народно събрание.

Следващото постоянно съвещание на Народното събрание ще се организира в четвъртък от 09.00 ч.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР