Народното събрание не прие предложението количеството дърва за огрев на

...
Народното събрание не прие предложението количеството дърва за огрев на
Коментари Харесай

Няма да се увеличава отпускането на дърва за огрев, решиха депутатите

Народното заседание не одобри предлагането количеството дърва за огрев на преференциални цени да се усили от 10 на 16 кубически метра годишно.

Поправката в Закона за горите беше импортирана от Движение за права и свободи на второ четене. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ разкритикува депутатите за тяхното решение:

" Като човек, роден и живеещ в Родопите, бих желал да ви поздравя от името на всички родопчани от общините Сатовча, Гоце Далчев, Гърмен, Якоруда, Сърница, Белово, Доспат, Борино, Девин, Смолен, Рудозем, Мадан, Златоград, Ардино, Кърджали, Крумовград и така нататък Елате, заповядайте една зима, една година, изкарайте при нас. Защо трябваше да го приемем закона в този момент, лятото? Естествено и обикновено е дървата за огрев да се събират през лятото, тъй като са нужни през зимата. А през зимата, в случай че сме оставили хората без дърва, би трябвало тук всички, които го отхвърлиха това предложение да ни бият с дърва и камъни. Но заради това, че вие не им дадохте дърва, остава да ни бият единствено с камъни ", разяснява Карадайъ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР