Народното събрание не може да изпере“ някой. Това може да

...
Народното събрание не може да изпере“ някой. Това може да
Коментари Харесай

Само Прокуратурата или съдът могат да изперат някой

Народното заседание не може да „ изпере “ някой. Това може да го направи Прокуратурата или съдът. Това съобщи депутатът от ПГ на ПП-ДБ Настимир Ананиев по отношение на настояването на имунитети на народни представители.

„ Чухме, че Иван Гешев е държал каузи на трупчета. По този метод той е „ изпирал ” политици, тъй като не са стигнали до българския съд, с цел да може да се произнесе ”, изясни Ананаиев.

Депутатът открои по какво процедурата за поискания имунитет на Бойко Борисов се разграничава от тази на Кирил Петков.

„ При Петков Прокуратурата разгласи преди повече от година, че няма осъществено закононарушение.  Сега внезапно обвиняването реши друго. Остава чувството, че има политически тормоз и вмешателство. При Борисов не е по този начин. Там имаме едно дело, което е държано 3 години. Всеки, който счита, че е почтен не би  трябвало да се тормози от българския съд ”, счита Настимир Ананиев.

„ От ПП-ДБ отпушваме разнообразни процеси в Народно събрание. Спомняте си като имахме проблем с ръководителя на Народно събрание, ние предложихме формула. В момента отново заседнахме на едно място, ние предложихме да има комисия за имунитетите, сега, в който беше пожелан този на Кирил Петков. Тези комисии се вършат служебно от ръководителя на Народното събрание. Росен Желязков не го направи. Затова ние внесохме такава комисия и сложихме период до 18 юли, с цел да може да прегледа тези 4 имунитета и да излезе с отчет. На „ Възраждане ” им предложихме да оглавят комисията. Те се скриха. Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия пък отхвърлиха да предложат свои членове в комисията ”, изясни Ананиев пред Нова.

 Той насочи рецензия и към водача на Българска социалистическа партия – Корнелия Нинова.

„ Видяхте ли какво направи тя? Отиде, снима се с 600-те страници на „ Барселонагейт ” и по-късно избяга от комисия. Вместо да прати своите членове,  да гласоподават по метода, който желаят и след 4 седмици да сме завършили ”, твърди депутатът от ПП-ДБ.

И бе безапелационен, че дори Иван Гешев бъде махнат от поста основен прокурор, обстановката с имунитетите няма да се промени. „ Махането на Гешев е извънредно закъсняло. То не трансформира обстановката. Притеснителното е ще има ли смели прокурори след махането му, които да стартират да проверяват без значение ”, сподели още националният представител. И подсигурява, че Петков ще си даде имунитета преди 18 юли.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР