Народното събрание министър-председателят Кирил Петков ще представи пред депутатите информация

...
Народното събрание министър-председателят Кирил Петков ще представи пред депутатите информация
Коментари Харесай

Кирил Петков отговаря пред депутатите за резултатите след посещението му в Скопие

Народното заседание министър-председателят Кирил Петков ще показа пред депутатите информация за резултатите от визитата на премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски и междуправителственото съвещание на двете страни.

В дневния ред за петък депутатите би трябвало да обсъдят на първо четене промени в Закона за предучилищното и учебното обучение, импортирани от Министерски съвет. Кабинетът предлага цялостна деполитизация в учебно заведение.

В плана е заложена възбрана за реализиране на политическа и партийна активност в системата на учебното образование и обучение. При осъществяването на своите функционалности педагогическите експерти би трябвало да са политически неутрални, условието за политически неутралитет и възбрана за политическа и партийна активност ще важат също за началниците и чиновниците в Регионалното ръководство на образованието.

Девет министри ще вземат участие в парламентарния надзор.

Бойко Рашков и министър на вътрешните работи ще дава отговор на въпрос по отношение на агресивното държание на участници в митинга на 12 януари тази година и взетите от Министерство на вътрешните работи ограничения.

Министърът на защитата Стефан Янев ще отговори на запитване за ролята на Министерството на защитата по запазване държавната граница и поддържането на предпазената инфраструктура, както и за взаимно употребяваните военни бази на територията на България.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР