Народното събрание извади част от ВМЗ-Сопот от забранителния списък и

...
Народното събрание извади част от ВМЗ-Сопот от забранителния списък и
Коментари Харесай

Румен Петков: Парламентът няма никаква загриженост за бъдещето на ВМЗ-Сопот

Народното заседание извади част от ВМЗ-Сопот от забранителния лист и го разгласи за продажба. Нито един народен представител от Пловдив не реагира на този факт, което ги прави съучастници в съсипването на завода. Това разгласи на конференция в Пловдив ръководителят на КП „ Коалиция за България “ и на Политическа партия АБВ Румен Петков.

Той напомни, че парламентарната група на АБВ в Народно събрание вкара предприятието в забранителния лист точно, тъй като е обект със стратегическо значение. "Парламентът няма никаква угриженост за бъдещето на военнопромишления комплекс и за ВМЗ-Сопот в частност ".

Зам.-председателят на Политическа партия АБВ Владимир Маринов уточни, че решението на Народно събрание отпреди седмица сочи, че 1000 дка от землището на с. Старосел, благосъстоятелност на ВМЗ-Сопот, са извадени от забранителния лист за управлението на завода да ги разгласи за продажба, без изложени аргументи. Заводът не действа в най-благоприятен размер и заради това огромна част от служащите там са пуснати в неплатен отпуск и не са получавали заплати, уточни Маринов и разяснява, че в повода за гореспоменатите на планове може да се крие опит за корист със служебно състояние и незабавна нужда от финансови приходи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР