Народното събрание избра Пламен Георгиев Димитров за председател на Комисията

...
Народното събрание избра Пламен Георгиев Димитров за председател на Комисията
Коментари Харесай

Скандал при избора на новия шеф на антикорупционния орган

Народното заседание избра Пламен Георгиев Димитров за ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).

Гласуваха 218 депутати, "За " бяха 148, "против " – 66, "въздържаха се " четирима.

Пламен Георгиев е кандидатура на ГЕРБ.

"За " претендента на Българска социалистическа партия Николай Николов гласоподаваха 79 депутати, "против " бяха 62 и 73 народни представители "се въздържаха ".

Според опозицията Пламен Георгиев няма да извършва своята работа задоволително транспарантно, тъй като съгласно тях бил непосредствен до ръководещите. От своя страна ГЕРБ обявиха, че претендентът на Българска социалистическа партия Николай Николов пък бил някогашен общински консултант от страна на Българска социалистическа партия в Ловеч.

​ "Ще бъдат хванати хора с пари и това ще се случи напълно скоро. Започваме осъществяване по закона, всички заявления, които би трябвало да се одобряват. Започнахме към този момент акции. Ако видите политическата принадлежност на кметовете, против които бяха първите акции, ще се убедите какъв брой без значение действаме. В цялата си кариера съм потвърдил своята самостоятелност. Няма да чакате резултати след 2-3-5-10 месеца, а безусловно след седмици ще стартират да валят първите резултати. Ще видите, че няма значение нито цвят, нито нищо ", съобщи Пламен Георгиев Димитров.

Той съобщи, че е бил прокурор, който следил досъдебно произвеждане против Ваньо Танов.

Борисов братовчед ли е на шефа на разузнаването

"В него бяха осъществени СРС-та и в тях, когато се изписва чисто процедурно какво е наличието на диалозите. Този съответно всекидневен беше съответно тестван от вътрешна комисия и беше изписано, че е извършен длъжностен диалог сред телефона на Танов и непостоянен телефон във връзка със служебно назначение. Впоследствие прокуратурата е открила наличие на някакъв диалог. От там нататък е текла инспекция, с която аз нямам нищо общо с тази инспекция. След това се е провело произвеждане. Аз подобен диалог не съм чул. Аз съм водил дело за нарушавания в митниците ", сподели новият ръководител на антикорупционния орган.

Той запита за какво се пропуща, че по дело, по което той е работил, е бил вкаран единственият политик в затвора-Митхат Табаков.

"Беше му свален имунитета и лежа дейно за корупция по отношение на публични поръчки. Не знам за различен настоящ политик, който да е влезнал в пандиза ", разяснява Пламен Димитров.

Той уточни, че няма да допусне някой да твърди, че е привързан с който и да е.

"Никога не съм бил член на политическа партия. Работя против корупцията. Дали е ГЕРБ, Българска социалистическа партия или Движение за права и свободи, няма никакво значение. Само един месец откакто се сляха органите има такива образци. Предстои сериозна битка с корупцията по всички равнища. Хората да дават сигнали, да ревизираме. Всички ще бъде тествано ", зарече се Пламен Димитров.

"Искате да сложите вие един човек, който ще ви обезпечи успокоение ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова .

"Пламен Георгиев е прокурорът, който има наказани политици и делата за "Софийски парцели ", разяснява Цветан Цветанов от ГЕРБ.

"Никой от вас нямаше да е тук, в случай че този човек не си беше приключил работата на времето ", разяснява Антон Кутев от Българска социалистическа партия.

"Аз бях ръководител на общински съвет, когато Николай Николов беше общински консултант ", съобщи Милко Недялков от Българска социалистическа партия.

"Като не е притеснително, че е бил общински консултант, за какво не беше написано в биографията му ", попита Иван Миховски от ГЕРБ.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР