Народното събрание избра Петър Чобанов от ДПС и Андрей Гюров

...
Народното събрание избра Петър Чобанов от ДПС и Андрей Гюров
Коментари Харесай

Без дебат Петър Чобанов и Андрей Гюров станаха подуправители на БНБ

Народното заседание избра Петър Чобанов от Движение за права и свободи и Андрей Гюров от ПП/ДБ за подуправители на Българска народна банка . Те ще работят в националната банка с мандат от 6 години.

Новият остарял началник на банката Димитър Радев показа. Разисквания по тях нямаше. Извършена бе инспекция на кворума.

Петър Чобанов бе утвърден от 148 депутати (ГЕРБ, ПП/ДБ, ДПС), 46 бяха срещу ( " Възраждане " и ИТН), от Българска социалистическа партия 15 се въздържаха.

Андрей Гюров бе определен със 148 " за " (ГЕРБ, ПП/ДБ, ДПС), 45 срещу ( " Възраждане " и ИТН) и 17 " въздържал се " от Българска социалистическа партия.

След това двамата подуправители поставиха клетва.
 Управителят на Българска народна банка показа повелителите на милиардите
Управителят на Българска народна банка показа повелителите на милиардите

Андрей Гюров и Петър Чобанов са предложенията на Димитър Радев

Димитър Радев бе определен за шеф на Българска народна банка със 155 " за ", 67 бяха срещу. Мандатът на гуверньорът на Българска народна банка е 6 години и е втори за него - първият изтече на 15 юли 2021 година, откакто бе определен през, като кандидатурата му беше издигната от ГЕРБ и " Реформаторския блок ", само че . от Иван Искров, чието ръководство се свързва с банкрута на КТБ.

Припомняме, че предходната седмица, след трети следващ опит за избор на шеф на Българска народна банка  и след предходни несполучливи процедури в 46-ото и 49-то Народно заседание избра Димитър Радев за още един мандат със 155 " за " и 67 гласа " срещу ". Мандатът на гуверньора на Българска народна банка е 6 години и е втори за Димитър Радев - първият изтече на 15 юли 2021 година, откакто бе определен през, като кандидатурата му беше издигната от ГЕРБ и " Реформаторския блок ", само че . от Иван Искров, чието ръководство се свързва с банкрута на КТБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР