Народното събрание гласува и прие да отпадне забраната за внос

...
Народното събрание гласува и прие да отпадне забраната за внос
Коментари Харесай

Отпада забраната за внос на зърно от Украйна

Народното събрание гласоподава и одобри да отпадне възбраната за импорт на избрани артикули с генезис от Украйна след 15 септември. Депутатите гласоподаваха със 124 гласа „ за “ , 69 „ срещу “ и осем „ въздържал се “.

Депутатите през днешния ден изслушаха земеделския министър Кирил Вътев , който призна, че до момента е подкрепял концепцията за удължение на възбраната. Той посочи, че до смяна на позицията му се е стигнало, откакто през вчерашния ден се е срещнал с икономическите индикатори , съгласно които не се чакат съществени последици за българската стопанска система.

Министър Вътев посочи, че контролът върху вноса на украинска продукция въпреки всичко ще бъде затегнат , защото тя не дава отговор на стандартите на Европейския съюз.

От „ Продължаваме промяната-Демократична България “  /ПП-ДБ/ за следващ път акцентираха аргумента, че по този метод се чака да поевтинеят всички артикули в България. От ГЕРБ-СДС от своя страна припомниха, решението за отпадане на възбраната на процедура е без значение, тъй като същото е гласувано на равнище Европейски Съюз

Очаквано против анулацията остро реагираха депутатите от „ Възраждане “ Българска социалистическа партия и и „ ИТН “ .

Тепърва престоят диалози със земеделските производители, които към този момент заплашиха с митинги , в случай че възбраната бъде вдигната.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР