Народното събрание единодушно с 216 гласа за, без против и

...
Народното събрание единодушно с 216 гласа за, без против и
Коментари Харесай

Оставката на Денков гласувана единодушно. Какво следва?

Народното заседание единомислещо с 216 гласа " за ", без " срещу " и " въздържали се " гласоподава оставката на министър-председателя акад. Николай Денков. Точката беше включена по предложение на ПГ на " Продължаваме промяната - Демократична България " в програмата на Народното събрание. 

" Правомощията на Министерския съвет са прекъснати ”, разгласи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков след гласуването, предшествано от двучасови диспути, доминирани основно от рецензии и остри изявления от страна на опозиционните партии.

Вчера, когато се навършиха 9 месеца от встъпването на държавното управление в служба, Денков подава оставката си в деловодството на Народното събрание. Часове преди този момент от ГЕРБ показаха свое предложение за Споразумение за взаимно ръководство в границите на мандата на 49-ото Народно заседание с ПП-ДБ, както и Механизъм за взимане на решения. От партията оферират след края на тази година ротацията да става не на 9, а на 15 месеца. ГЕРБ не отстъпи и настоя Мария Габриел, с изключение на министър председател, да продължи да бъде външен министър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР