Народното събрание единодушно прие общ проект на решение по повод

...
Народното събрание единодушно прие общ проект на решение по повод
Коментари Харесай

Парламентът осъди нападението срещу Християн Пендиков без дебат - Политика

Народното събрание единомислещо одобри общ план на решение във връзка насилието на българския жител Християн Пендиков в Охрид и проявата на езика на омразата против България от страна на антибългарски екстремисти в Северна Македония.

Депутатите показват изрично противоречие с ескалиращите похищения и закононарушения от ненавист над българите в Северна Македония. С признатото проекторешение Народното събрание акцентира нуждата македонските управляващи да подхващат незабавни ограничения за окончателното преустановяване на целенасочения език на омразата.

Общо четири проекторешения бяха импортирани в деловодството на Народното събрание по този въпрос - от " Възраждане ", " Продължаваме промяната ", ГЕРБ и " Демократична България ", като всяка парламентарна група бе дефинирала друго проблема. От " Възраждане " подчертаваха на " антибългарската нервност " в Македония, от ДБ - на езика на омразата против България, от ГЕРБ - на ескалиращите антибългарски прояви, а от Политическа партия са го дефинирали най-меко - във връзка със обстановката в Северна Македония във връзка с жителите с българско съзнание. 

В залата гласуването мина без спор, защото депутатите бяха обединили четирите проекторешения в едно общо. Българският парламент отхвърля " продължаващото отказване, омаловажаване и отклонение на отговорността за съществуването на проблем с правата и сигурността на българите в Северна Македония ", пише във финалния вид на текста. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР