Народно читалище Развитие-1869 Враца бе домакин на среща-дискусия Читалищни диалози“,

...
Народно читалище Развитие-1869 Враца бе домакин на среща-дискусия Читалищни диалози“,
Коментари Харесай

Във Враца дискутираха ролята на читалищата в съвременното общество

Народно читалище " Развитие-1869 " Враца бе хазаин на среща-дискусия „ Читалищни разговори “, проведена от Регионалния експертно-консултантски и информативен център „ Читалища “ (РЕКИЦ) - Враца и Фондация „ Народни читалища “.

Водещ на полемиката беше Юрий Вълковски - изпълнителен шеф на Фондация „ Народни читалища “ и някогашен заместник-министър на културата.

Срещата е част от провежданите в страната, чиято цел е правенето на отчет с данни и рекомендации за ограничения в държавната стратегия за развиване на читалищата и изменение на законовите и подзаконовите нормативни актове, които засягат тяхната активност.

В рамките на полемиката бяха разисквани проблемите, провокациите и опциите пред читалищата. Участниците в срещата споделиха своя опит и дадоха скъпи оферти за промени в Закона за националните читалища. Това съставлява значима база за правене на общата читалищна картина в страната, която ще послужи за съответстващи промени в държавната политика за развиване на читалищата.

Обсъждането включваше и последния разбор за активността на читалищата, направен от Министерството на финансите, а читалищните служащи дадоха своите оферти за смяна на модела на финансиране.

В семинара взеха присъединяване 56 читалищни ръководители и секретар-бибриотекари от Област Враца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР