Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров - 1924“ в Криводол системно

...
Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров - 1924“ в Криводол системно
Коментари Харесай

Наглост или простотия! Читалище във Врачанско чества предварително националните ни празници /снимки/

Народно читалище „ Никола Йонков Вапцаров - 1924 “ в Криводол редовно празнува националните празници на България авансово. За това алармираха възмутени поданици на града в рубриката „ Ти, репортерът “ на BulNews.bg.
Хората поддържат сигнала си с линк към фейсбук страницата на читалището и публично известие за отбелязване на 3 март – Денят на Освобождението на България. За втора поредна година самодейците и чиновниците в читалището ще отбележат празника на 2-ри март, което съгласно хората е неприемливо. Интересното в изявите на читалището е, че авансово означават и 24 май – Денят на българската култура, просвета и славянската книжовност. Впечатление прави обаче, че празници като Трифон Зарезан, Бабинден, празника на пчеларя и други сходни се честват на формалната дата.
Според криводолчани по този метод читалищното управление омаловажава националните ни празници, което е неприемливо.
„ По този метод те безусловно подменят историята ни и вкарват децата ни в илюзия. Ако честването на 3 март беше изключение или индивидуален случай, можеше да си затворим очите, само че това към този момент се случва редовно “, разясниха възмутените поданици на града.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР