Народният театър обвини Камен Донев, че с изявленията си и

...
Народният театър обвини Камен Донев, че с изявленията си и
Коментари Харесай

Народният театър контра: Камен Донев получава троен хонорар

Народният спектакъл упрекна Камен Донев, че с изказванията си и държанието си насажда напрежение, което дестабилизира работата на институцията и уронва престижа на първата сцена на България.

По-рано през днешния ден Камен Донев разгласи, че си потегля от Народния спектакъл и повече няма да взе участие в спектакъла на Александър Морфов “Животът е прелестен ”, където играе в основната роля. 

Още през вчерашния ден вечерта след постановката, във видео послание Донев сподели, че по време на спектакъла на сцената е имало пушек като от пожар. Когато попитал шефа Васил Василев какво се случва и за какво не идва пожарникар, му било отговорено, че подобен в театъра няма. Според артиста неналичието на огнеборец, който да реагира навреме при рискови обстановки по време на театър основава риск както за артистите, по този начин и за публиката.

" Намираме за манипулативно и непрофесионално държанието на артиста Камен Донев, който за следващ път употребява сцената на театъра, с цел да насажда напрежение, което дестабилизира работата на институцията и уронва престижа на Първата сцена на България като основава „ вести “, захранващи скандал, целящ да анулира смисъла и качеството на художествените процеси ", съобщи управлението на театъра в позиция до медиите.

" За присъединяване в спектаклите от репертоара на НТ „ Иван Вазов “ с актьорите, които не са на трудов контракт с театъра, се подписват контракти, с които се уреждат взаимоотношенията на страните, в това число и възнаграждението на актьорите.

При възобновяване на спектакъла „ Животът е прелестен “ подобен контракт е подписан и с Камен Донев, който не е щатен артист на театъра, като по отношение на сложени от негова страна условия, възнаграждението му за осъществяването на ролята на Семьон Подсекалников е увеличено трикратно по отношение на предходния контракт на артиста с театъра за същата роля.

Договорът е подписан на 20.12.2022 година и е в действие до изиграването на 10 представления. До момента в осъществяване на този контракт са осъществени девет постановки с негово присъединяване, а последният му ангажимент е програмиран за 28 септември.

В тази връзка екипът на Народния спектакъл намира за спекулативни изявленията, направени от артиста за овакантяване на спектакъла, в това време изразявайки предпочитание за следващо предоговаряне на финансовите условия на изтичащия към този момент контракт ", се споделя в позицията на Народния спектакъл.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР