Народният представител Валентин Ламбев и Младежкото обединение на БСП-Велико Търново

...
Народният представител Валентин Ламбев и Младежкото обединение на БСП-Велико Търново
Коментари Харесай

Депутат и младежи от БСП наградиха най-добрите есета от конкурс

Народният представител Валентин Ламбев и Младежкото обединяване на БСП-Велико Търново отличиха най-хубавите есета от оповестения от тях конкурс. Наградите бяха дадени в навечерието на Деня на националните будители.

По тематиките „ 10 години България в Европейски Съюз. Равносметката “, „ Председателството на Европейски Съюз. Възможностите пред България “ и „ Избирам България. Защо “ писаха младежите. Техните текстове бяха оценени от жури в състав проф. Вихрен Бузов, проф. Венка Кутева и доцент Маргарита Кемалова.

На първо място беше отличена Силвия Стойнова. Бяха присъдени и две втори места – за Галина Георгиева и за Марио Иванов. Трето място е за Михаела Димова. Победителят получи електронен читател за книги. Класираните на второ и трето място получиха ваучери за книги. С дипломи бяха отличени и Десислава Иванова и Радина Попова.

„ В тези есета има доста откровеност и човечност. Има и доста позитивизъм и вяра, което за мен беше зареждащото “, сподели Валентин Ламбев при връчването на премиите. Той пожела на всички млади създатели да са все по този начин заредени с оптимизъм и сила, да градят своята кариера в България и да дадат своя дан за една по-добра и просперираща татковина.

„ Напълно сме задоволени и се гордеем, че Велико Търново и нашия район имат такива младежи – мислещи, знаещи и подготвени да изразят своите отзиви “, сподели проф. Вихрен Бузов и изрази оценката на журито за получените текстове.

„ Аз съм обнадеждена, тъй като написаното беше толкоз откровено и прочувствено, че няма по какъв начин да не повярваш в него. Когато тези страсти Ви оказват помощ да намерите най-верния път да се реализирате, от това по-хубаво няма “, сподели на младежите доцент Маргарита Кемалова.

Вечерта продължи с лиричен рецитал на поетесата Цветелина Маринова, отдаден на Деня на националните будители. Лидия Прокопова показа авторката. „ Как разгадавам думичката „ будител “? Живея по законите на всяка писмен знак в тази дума, тъй като в нея има бъдеще, истина, творчество, страст и обич. Ако живеем по всички тези закони, земята ще бъде здрава и ние ще бъдем доста щастливи. Когато са изтощени краката Ви, продължавайте да вървите със сърцата си “, обърна се авторката към младежите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР