Народният представител в 47 Народно събрание и председател на БСП

...
Народният представител в 47 Народно събрание и председател на БСП
Коментари Харесай

Иван Петков от БСП: Показахме, че можем да управляваме, бяхме най-адекватните

Народният представител в 47 Народно заседание и ръководител на Българска социалистическа партия - Пловдив направи пред Plovdiv24.bg равносметка на свършеното и несвършеното през миналите седем месеца.

" Българска социалистическа партия сподели на обществото, че има благоприятни условия и може да ръководи. Ние бяхме най-адекватните към обстановката. Трябва да си дадем сметка, че този кабинет нямаше толеранс от 100 дни - още от първия ден получихме отвред стрели против това, което правехме и което се случваше. Смятам, че представителите на Българска социалистическа партия в Министерски съвет се показаха най-адекватно, което не е единствено мое мнение, а на хората " - сподели в изявлението той.

Петков напомни, че бюджетът на общественото министерство е бил над 20 милиарда лв., което в никакъв случай до момента не се е случвало. Това, по думите му, демонстрира ангажираността на партията към проблемите и решаването им. Като цяло, на Народното събрание не му е стигнало времето да одобри законите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност. Причината е войната сред Политическа партия и Има Такъв Народ, която докара до краха на кабинета.

Българска социалистическа партия започва предизборната си акция на обичайния събор на Бузлуджа. " Очакват ни тежки времена на рецесия. Надяваме се служебният кабинет да продължи положителните практики от кабинета " Петков " и това, което направихме в стопанската система и обществената сфера. Не е време за кавги, всеки би трябвало да работи, служебният кабинет би трябвало да направи почтени избори " - разяснява някогашният народен представител.

Изненадата в служебното държавно управление персонално за него е някогашният му сътрудник от парламентарната група на Политическа партия Илин Димитров, който пое министерството на туризма. Очаквал е да има представители на Българска социалистическа партия, само че разликата с по-предишния длъжностен кабинет е, че в този момент не е поискано от Националния съвет да се даде право за присъединяване, както е по правилник. " Това не се направи, само че всеки има право да съди за себе си. Пожелавам им да си свършат работата съвършено. Ресорите земеделие, правораздаване, спорт не са слаби, в противен случай " - съобщи той.

Поредната епидемиологична конюнктура ще се отрази сериозна на огромна част от стопанската система и ще засегне идните избори, счита Петков. Опасява се, че няма да има съответна предизборната акция, а поради отпускарския сезон ще има проблем с подреждането на листите, които би трябвало да се записват 35 дни преди деня на вота, т.е. в края на август.

На идните избори Българска социалистическа партия ще се яви независимо, в коалиция " Българска социалистическа партия за България " с обичайните си сътрудници като е допустимо да се причислят и други леви обединения. опроверга изказванията на някои политически анализатори, че Българска социалистическа партия ще прави предизборна коалиция с досегашните си сътрудници от ръководството Демократична България и Политическа партия, с които са имали добър разговор.

Допуска, че в случай че фрагментацията в идващия 48-ми парламент продължи, е допустимо да се влезе в нов цикъл избори в една година. Това обаче ще докара до събаряне мнението на обществото за качеството на многопартийната система и може след време да се изиска друга форма на ръководство, да вземем за пример президентска република. 

Само преди десетина дни оглави Българска социалистическа партия - Пловдив и незабавно е почнал партийна активност в града. След като Народно събрание дефинира критериите за издигане на претенденти, се надява градската организация да предложи цялостна листа. Смята да предложи на сътрудниците си от регионалната организация да създадат общо разкриване на акцията на Копривките, както е било преди време, в случай че, несъмнено, не се наложат ограничавания поради усложнена коронавирус конюнктура.

В изявлението разяснява и връзките с общинските съветници, които прекръстиха групата на " Автентична лява Българска социалистическа партия ". " Те не съставляват Българската социалистическа партия в Общинския съвет. Това няма да попречи на нас като организация да бъдем дейни измежду обществото, да демонстрираме нашите визии по проблемите. Най-вероятно ще създадем цивилен съвет от специалисти към Градския съвет, посредством който ще демонстрираме нашите визии за решение на проблемите на община Пловдив ".

Цялото изявление гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР