Народният представител присъства на освещаването на новия храм-параклис “Свети Йоан

...
Народният представител присъства на освещаването на новия храм-параклис “Свети Йоан
Коментари Харесай

Бойко Клечков: Нека ние българите, като православен народ, бъдем богоносци и храмоносци в душите и сърцата си

Народният представител участва на освещаването на новия храм-параклис “Свети Йоан Рилски“ в Самораново
Народният представител от парламентарната група на “БСП за България “ Бойко Клечков участва на освещаването на новия храм-параклис „Свети Йоан Рилски“ в Самораново. Белоградчишкият свещеник Поликарп, викарий на Софийската Митрополия, освети новия храм-параклис, а стотици православни християни от цяла България участваха на събитието.

„Със градежа на този ярък православен храм за следващ път се потвърждава обичта и почитта на българите към паметта на настойника на българския народ Свети Йоан. Рилският вълшебник е със популярност, надалеч оттатък рамките на Рила планина и България. Почитан е в редица православни страни, като Русия, Украйна и Сърбия “, съобщи депутатът от левицата пред медиите и продължи: „ Затова дано ние българите, като православен народ, бъдем богоносци и храмоносци в душите и сърцата си, с цел да има в тези сложни времена построени още сходни храмове в страната ни, като новия храм-параклис „Свети Йоан Рилски“ в Самораново. Благодарение на силата на ктитора Михаил Севдин и многото други донори, които желая да поздравя за богоугодното свято дело“, сподели още Бойко Клечков.

„ Храм-параклисът „Свети Йоан Рилски“ е подарък за всички българи и християни по света. Нарекли сме я „Църквата на щастието“, тъй като в нея се вършат единствено хубавите тайнства“, сподели донорът на църквата Михаил Севдин.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР