Народният представител от Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/ Ивайло

...
Народният представител от Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/ Ивайло
Коментари Харесай

Мирчев разкри: Ще предложим да предоставим бронирани машини на Украйна

Народният представител от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ Ивайло Мирчев разкри, че ще предизвикват да бъдат предоставени бронирани машини на Украйна от складовете на Министерството на вътрешните работи , тъй че да не бъдат засягани запасите на армията. В ефира на „ bTV “ посочи, че това го оферират като проекторешение на Народното събрание, а приблизителната им численост ще бъде към 100 – най-много бронетранспортьори /БТР/.

Инициативата има поддръжката на министър-председателя акад. Николай Денков, вътрешния и военния министър, парламентарните групи на ГЕРБ и Движение за права и свободи, Бойко Борисов и ръководителя на Комисията на защитата, съобщи Мирчев, пояснявайки, че става дума за бронирани машини, които са били предопределени за вътрешни войски по времето на Възродителния развой у нас, само че по този начин и не са били употребени . По думите му те са отпаднали от потребност, а част от тях са и неизправни механически .

„ Украинците са потвърдили, че могат да вършат всичко, с това което получат “ , добави депутатът.

Предложението няма да наруши боеспособността на Българската войска , защото това БТР-и, които няма да употребяваме под никаква форма , разяснява Мирчев. Той акцентира, че задачата ще бъде, откакто бъдат пратени тези машини, България да получи помощ от Съединени американски щати , с която да ускори отбранителните си качества.

„ Надяваме се това предложение още да важи, то е било годно към декември 2022. Предстоят диалози “, разяснява още той.

Политикът счита, че служебният кабинет е пропуснал шанса за сходна договорка, а е ставало въпрос за 200 млн. $ , с които съществено е можело да се засилят отбранителните качества на страната ни.

По думите му, за последните 16 месеца Украйна е вложила 5 милиарда лева в българската стопанска система за покупка на българско оръжие и муниции , като до края на годината сумата може да стане 7 милиарда А като безплатна помощ България до момента е пратила минимум по отношение на останалите страни. Очертавал се нов пакет, който също ще е относително дребен.

Мирчев сподели още, че продажбата на нуклеарното съоръжение за АЕЦ „ Белене “  на Украйна също е доста добра договорка , тъй като по този начин освен ще помогнем на украинците да довършат своята нуклеарна централа и да си върнем забележителна част от нашите вложения , само че и да се отървем от един огромен корупционен план и средство за съветско въздействие у нас.

Запитан за напредъка в кадровите назначения в регулаторните органи, Мирчев сподели, че значително към този момент работи механизъм за асортимент и координиране с ГЕРБ, за който Демократична България настояваше. Предстои решение на групата на ПП-ДБ за преизбирането на Димитър Радев отпред на Българска народна банка, както и за началник на Сметната палата , за която обединението евентуално също ще издигне претендент. Днес ще бъдат разпределени председателските места на парламентарните комисии, като съгласно него е разумно ПП-ДБ да оглави комисията по електронно ръководство.

„ Надяваме да имаме единна национална регистрация с Политическа партия за локалните избори в цялата страна, както направихме в София ”, сподели още Мирчев. Той отхвърли опцията за предизборно единодушие с ГЕРБ в столицата, тъй като Политическа партия, Демократична България и “Спаси София ” се борят с наследството от нейното дълго ръководство и залагат на съвременни вероятности за развиване на града. Голямата ни цел е да спечелим болшинство в общинския съвет, с цел да не подвластен от никоя партия “ , сподели Мирчев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР