Народният представител от Продължаваме промяната – Демократична България Настимир Ананиев

...
Народният представител от Продължаваме промяната – Демократична България Настимир Ананиев
Коментари Харесай

Акция в офиси на Настимир Ананиев заради белгийски клиент. Той: ...

Народният представител от " Продължаваме промяната – Демократична България " Настимир Ананиев изясни пред публицисти в Народното събрание, че инспекцията се прави на белгийска компания, която е била обслужвана от негова счетоводна компания.

" Не съм обезпокоен, съобщи Ананиев и посочи, че от медии е схванал, че има хора в офиса. " Чух се с мениджъра. Каза, че се прави инспекция на белгийска компания, която в един миг сме обслужвали, и желаят документи. Чака счетоводителката, която е на половин работен ден, да пристигна да ги даде “, изясни депутатът.

 

Полицейско наличие има на ул. " Петър Парчевич " и бул. " Александър Стамболийски ", където се обитават офиси. Към момента няма данни за арестувани.

 

Него не са го търсили, счетоводителката му е споделила, че са претендирали документи, свързани с негови клиенти.

 

Ананиев не е викан или разпитван, нито е получил някакви сигнали да е разследван.

 

" Не може публицистите да схванат преди хората, които се занимават с активността, какво се случва ", разяснява Ананиев и добави, че за него това е " политическа бухалка ".

 

" Когато някой пристигна и изиска документи, тя ще бъде предоставена. Ще спомагаме на органите, които желаят документи ", сподели още Ананиев.

 

Попитан за компанията му, Ананиев посочи, че е " счетоводна компания, която обслужва български и задгранични юридически лица ". Имаме разнообразни клиенти, добави той. Ананиев удостовери, че е притежател.

Впоследствие от прокуратурата оповестиха, че става дума за следствие, почнало с европейска заповед. То касае активността на проведена незаконна група, занимавала се с контрабанда и пране на пари. Искането до страната ни е от е Белгия.

 

За претърсванията през днешния ден има обещано позволение от съда, прибавя Българска телеграфна агенция.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР