Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова направи дарение на

...
Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова направи дарение на
Коментари Харесай

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова дари книги на читалището в село Труд

Народният представител от Политическа партия ГЕРБ Десислава Атанасова направи подаяние на книги на читалището в село Труд, община „ Марица “.

Идеята се ражда след репортаж на Българска национална телевизия за библиотекаря Светла Божилова, която вдъхва нов живот на остарялата библиотека и притегля децата да открият света на книгите. И те идват всеки ден и четат. И потребността от книги става все по – огромна. По този мотив Десислава Атанасова взема решение да направи това подаяние и да зарадва младите читатели с най-новите заглавия от съвремнната литература, измежду които „ Пекарна „ Захар и канела “, „ Часовникът, който върви обратно “, „ Изгубената мелодия на духчето Йо Йо “ и най-новата книга на влогъра Станислав Койчев – Стан - “Измамен “.

В самодейността си тя не е сама. С нея се свързва 17- годишният Кирил Балдев от Дома за краткотрайно настаняване в село Звъничево, който се е захванал със обществени дела и подари на читалището над 40 книги. Младежът не донесе единствено книги, само че и пакети с артикули за хора в потребност, които е направил благодарение на свои другари. При идването си в читалището Десислава Атанасова и Кирил Балдев бяха посрещнати по остарял български бит с пита и шарена сол от кмета на община „ Марица “ Димитър Иванов, ръководителят на Общинския съвет от ГЕРБ Гергана Трендафилова, зам.кмета Петко Чочев, общинския консултант от ГЕРБ Александър Богданов, както и от Светла Божилова и нейните запалени читатели.

„ Впечатлих се, че в малко обитаемо място като село Труд е запалена искрата и се четат книги – и от млади и от възрастни. Това ми дава религия, че обществото ни не е изгубено. Дано повече хора ни последват и дружно да потвърдим, че положителното съществува “, разяснява Атанасова.

Тя добави, че това подаяние няма да е еднократен жест, а идната година с новите издания на разнообразни книги още веднъж ще пристигна тук. От своя страна кметът на общината Димитър Иванов, зареден от смеха на децата, които с интерес разглеждаха новите книги, даде обещание, да ремонтира Зрителната зала в читалището и да я направи библиотека, защото в този момент съществуващото пространство на библиотеката е незадоволително да побере всички книги.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР