Народният представител от ГЕРБ Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър

...
Народният представител от ГЕРБ Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър
Коментари Харесай

Ангелкова проведе онлайн форум с експерти в туризма от целия свят

Народният представител от ГЕРБ Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard, която е и член на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание, беше българският представител в Годишната среща на високо ниво за вложения в туризма в Лондон, извършена онлайн в партньорство с едно от най-големите международни туристически изложби в света-WTM.

Тазгодишният конгрес "Инвестиции, финанси и възобновяване на туристическата промишленост и пътуванията " бе под председателството на доктор Талеб Рифай, някогашен общоприет секретар на Световната организация по туризъм. В тридневното виртуално събитие присъединяване вземат министри на туризма от целия свят, туристически бизнес водачи и изложители.

Пред събеседниците си, измежду които са доктор Талеб Рифай, министърът на туризма на Ямайка Едмънд Бартлет, Кристофър Родригес, дипломат на WTTC (Световния съвет за пътувания и туризъм) и Раки Филипс, основен изпълнителен шеф по туризма в Рас Ал Хайма (RAKTDA), националният представител от ГЕРБ Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard акцентира, че привличането на вложения в бранша на пътуванията и туризма е от основно значение за развиването и възобновяване му.

По думите ѝ нито едно държавно управление е нямало по какъв начин да планува международната рецесия от COVID-19, както и затварянето на туристическия бранш при започване на годината. Тя посочи, че преди международната пандемия в страната ни се отчитаха рекордни растежи на туризма.

От основаването на независимо Министерство на туризма в края на 2014 година до 2019 г в това число бе маркиран 31% растеж на задграничните туристи и 34 % на приходите. Самата 2019 година бе рекордна за българския туризъм с 9,3 млн. задгранични туристически визити в страната, уточни Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard.

Народният представител от ГЕРБ акцентира, че държавното управление, отпред с министър-председателя Бойко Борисов, е приело редица ограничения за справяне с рецесията, която най-силно е засегнала туристическия бранш.

,,В началото на пандемията изготвихме декларация за пътешестване, с която екскурзиантът да осведоми, че е здрав, че знае условията и разпоредбите на съответните места за настаняване и поема отговорността да ги съблюдава. Въведохме рекомендации за работа на местата за настаняване, които потвърдиха успеваемостта си през летния сезон'', осведоми сътрудниците си Ангелкова и прикани за общи дейности за справяне с икономическата рецесия.



В момента сме в друга действителност, провокирана от COVID-19, и е значимо хората да са сигурни, когато подхващат пътешестване. Много е значима координацията и въвеждането на обединен протокол за деяние. Необходим е също проект за ръководство на риска в тази посока, съобщи Ангелкова.

Тя посочи, че туризмът е идея и следва всички да се обединим и борим за нея.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР