Народният представител от ГЕРБ Мартин Харизанов проведе поредица от важни

...
Народният представител от ГЕРБ Мартин Харизанов проведе поредица от важни
Коментари Харесай

Народният представител Мартин Харизанов проведе важни срещи в Брюксел /снимки/

Народният представител от ГЕРБ Мартин Харизанов организира поредност от значими срещи в Брюксел, заяви самият той в персонални си профил във фейсбук.
Ето какво написа врачанският политик преди броени минути:
„ Благодаря на евродепутата Асим Адемов за поканата и опцията да участвам на срещата на работната група на евродепутатите, които са част от ЕНП, както и на тази на българската делегация на ЕНП.
Тези две срещи са част от предварителната подготовка на евродепутатите за идната пленарна сесия, която ще се организира в интервала 12-14 декември. 
На първата среща бе разисквана позицията на ЕНП по отношение на бъдещето на земеделския бранш в Европа. 
Бях впечатлен от деветото издание на Европейския конгрес на младите фермери, чийто дипломат за България е Асим Адемов, както и от българския участник в конгреса Гергана Стоева,  която отглежда магарета в стопанство в с. Желява. 
Проектът, с който Гергана се включва в конкуренцията за най-хубав млад фермер на Европа е с надпис: „ От новаторски действия до резистентен модел за развиване на стопанството “.
Иновативната и устойчива процедура в плана е лиофилизацията на магарешко мляко и продуктите, които Гергана Стоева основава. Тя лиофилизира магарешкото мляко, като взаимно с Института по криобиология и хранителни технологии основават няколко хранителни добавки и пробиотик, чиято съществена съставна част е магарешко мляко.
Смятам, че земеделието има капацитет да бъде доста по-привлекателно занятие за развиване за младите и новаторски българи от Северозапада и цялата страна.  
За тази цел би трябвало се обърне внимание на популяризирането на сходни сполучливи планове, какъвто е този на Стоянова, както и да се поддържат интензивно младите, знаещи и можещи аграрни производители, които имат визия и хрумвания за развиване на бранша “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР