Народният представител от Демократична България Ивайло Мирчев е изпратил запитвания

...
Народният представител от Демократична България Ивайло Мирчев е изпратил запитвания
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев пита Гешев за изчезнали биткойни за 10 млрд. долара

Народният представител от " Демократична България " Ивайло Мирчев е изпратил запитвания до основния прокурор и Центъра за противопоставяне на престъпността в Югоизточна Европа (SELEC) с молба за информация по проблем с изчезнали биткойни, които са били конфискувани от Министерство на вътрешните работи като доказателства по време на интервенция " ПРАТКА/ВИРУС " през 2017 година Това оповестиха от пресцентъра на " Демократична България ".

" След като получих отговори от вътрешния министър за иззетите биткойни, които не дават основна информация, се обърнах към SELEC и прокуратурата. Причината да пиша и на основния прокурор е информацията от Министерство на вътрешните работи, че по случая работи профилираната прокуратура ", разгласи Мирчев.

Историята датира отпреди 5 години, когато SELEC оповестява, че България е конфискувала 213 576 биткойна, които по днешна цена са съвсем 10 милиарда $. Когато биткойните са конфискувани, цената им по пазарни цени е 500 милиона $, показват от " Демократична България ".

Ивайло Мирчев желае от основния прокурор да получи отговор дали е формирано досъдебно произвеждане, импортиран ли е обвинителен акт в съда, какъв брой биткойни и други криптовалути са конфискувани в границите на следствието, къде се съхраняват биткойните - на онлайн платформа/борса, на hot wallet (портфейл на даден компютър, обвързван с интернет), на cold wallet (портфейл на устройство, настрана от компютъра, което няма връзка с интернет) или на различен притежател.

От SELEC се чакат най-вече елементи по акцията на службите през 2017 година, защото са били съответно осведомени за иззетата виртуална валута, показват още от пресцентъра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР