Народният представител Мартин Харизанов сподели за безотговорно отношение на здравния

...
Народният представител Мартин Харизанов сподели за безотговорно отношение на здравния
Коментари Харесай

Мартин Харизанов: Възмутен съм от реакцията на министър Хинков по отношение на болницата във Враца

Народният представител Мартин Харизанов показа за безконтролно отношение на здравния министър Христо Хинков във връзка МБАЛ „ Христо Ботев “ – Враца.

Ето какво написа Харизанов във връзка отношението на Хинков за врачанската болница:

Попитах министър Хинков какви дейности ще предприеме по отношение на обезпечаването на дейно ръководство на МБАЛ “Христо Ботев ”-Враца.

Зададох му този въпрос по отношение на негово изказване от 1 септември 2023 година: ”Ще закрепим болничното заведение във Враца и ще намерим управление, което да милее за нея. “

Отговорът на моя въпрос обаче е повече от протоколен и доста се разминава от демонстрираната от министъра на опазването на здравето обществена “загриженост ”.

Този фиктивен отговор без никаква конкретика и явен проект за деяние демонстрира, че или врачанската общност е била подведена от следващите “циркове ” на министерството, или от министър Хинков нищо не зависи, или пък МБАЛ “Христо Ботев ” в гр. Враца не е приоритет на Министерство на здравеопазването.

Част от отговора гласи: “Функциите на министъра на опазването на здравето по практикуване правата на страната в комерсиалните сдружения с държавно присъединяване в капитала от системата на опазването на здравето са уредени главно в Закона за лечебните заведения ” и прочие Цитирани са още няколко закона и един устав.

Възмутен съм от реакцията на министър Хинков във връзка с болничното заведение във Враца.

Тук е мястото да му напомня, че работата на народните представители е да служат на хората, които са ги избрали. Като представител на жителите от област Враца ще продължа да упорствам проблемите на МБАЛ “Христо Ботев ” да намерят решение и да бъдат приоритизирани от Министерство на здравеопазването.

МБАЛ " Христо Ботев " е държавно лечебно заведение и акционерно сдружение, в което страната има 83.35% от капитала.

Време е Министерство на здравеопазването да спре да бяга от отговорност и да стартира да упражнява интензивно функционалностите си на принципал.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР