Народният представител Иво Русчев изпрати запитване към Курнелия Нинова –

...
Народният представител Иво Русчев изпрати запитване към Курнелия Нинова –
Коментари Харесай

Русчев с въпроси към Нинова по повод на язовир „Тополов – 2“

Народният представител Иво Русчев изпрати питане към Курнелия Нинова – министър на стопанската система и промишлеността

В запитването си Иво Русчев показва, че на 9.01.2022 година е станала повреда с язовирната стена на язовир „ Тополов – 2 “, община Асеновград.

Според оповестените документи в интернет страницата на Министерство на стопанската система този язовир е измежду общо 418-те язовири нуждаещи се от незабавен ремонт, за които бяха отпуснати над 600 млн. лева От обществени данни и медийни изявления стана ясно, че средствата са били ориентирани към Държавната консолидационна компания, която на собствен ред е заела дъщерното си сдружение „ Монтажи “ ЕАД с цел да извърши ремонтите, макар неналичието на потенциал. От своя страна „ Монтажи “ ЕАД е сключила контракти с няколко компании, на които е платила авансово над 500 млн. лева

Бившият длъжностен министър на стопанската система и сегашен министър-председател Кирил Петков подреди на ДНСК да извърши инспекция на 10 от ремонтираните язовири. Изводите от инспекцията, които бяха оповестени от господин Петков и доказани от ДНСК са, че на тези 10 язовира е бил осъществен главен ремонт, за който не са били утвърдени планове, нито са били издадени позволения за градеж. От разкритията на господин Петков и ДНСК също по този начин стана ясно, че рехабилитацията на тези язовири е предходна като настоящ ремонт, а в действителност е главен.

В тази връзка Иво Русчев задава следните въпроси на Курнелия Нинова по отношение на язовир „Тополов – 2“:

Кой е формалният възложител на ремонта на язовир „ Тополов – 2 “?

Кой е реализатор на ремонта, кои са компаниите контрагенти свързани с този ремонт?

Народният представител изисква още да му бъдат предоставени, в случай че има такива, документите (решения, заповеди, доклади) касаещи процеса на установяване на типа на ремонта.

Полученият отговор получен в писмен тип ще бъде оповестен тук.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР