Народният представител Георги Михайлов е получавал финансови средства - лихви,

...
Народният представител Георги Михайлов е получавал финансови средства - лихви,
Коментари Харесай

Депутатът Георги Михайлов не е декларирал 44 хил. лева от лихви по заем от 200 хил. евро

Народният представител Георги Михайлов е получавал финансови средства - лихви, от комерсиално сдружение по възложен от него заем за 200 хиляди евро през 2013 година Това заяви прокурор Румяна Арнаудова на брифинг в Съдебната палата във връзка следствието против Михайлов за данъчни закононарушения, предава Българска телеграфна агенция.

Открити са несъответствия в данъчните заявления на депутата, който се е бил записал като физическо лице по Закона за Данък добавена стойност. За 2016 година Михайлов не е заявил 44 хиляди лв. получени като лихви от сдружението. Фирмата е заявила тези средства. Тя е имала връзки със Специализираната болница за интензивно лекуване на хематологични болести, на която Михайлов е бил изпълнителен шеф.

По-рано през днешния ден прокуратурата заяви, че е поискала наново от Народно събрание снемане имунитета на Георги Михайлов поради данъчни закононарушения, откакто в края на предходната година тя го изиска поради следствие за занемареност, по което той към този момент има повдигнати обвинявания.

По мотив тези обвинявания, през февруари тази година е била предоставена финансова ревизия на цялата болница, защото за даден интервал доста търговски сдружения са доставяли забележителен размер от лекарства. Установено е, че е налице презапасяване с медикаменти, сподели още прокурор Арнаудова.

Тя изясни още, че има данни за свръхзадлъжняване на болничното заведение поради презапасяването с медикаменти. Имало и подозрение, че част от медицинските препрати, които са били изплащани, не са постъпвали в болничното заведение и на са били прилагани на пациенти. Едно от медикаментите е препарата " Миосет " за онкологични болести. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР