Народният представител Десислава Трифонова, заедно с депутати от ПГ на

...
Народният представител Десислава Трифонова, заедно с депутати от ПГ на
Коментари Харесай

ГЕРБ внесе сигнал до ДАНС и МВР по случая Джемкорп

Народният представител Десислава Трифонова, дружно с депутати от ПГ на ГЕРБ-СДС, внесоха сигнал до ДАНС и Министерство на вътрешните работи за подписания от държавното управление на Кирил Петков меморандум с Gemcorp Holdings Limited, оповестиха от пресцентъра на партията.

,,Искаме инспекция за осъществени престъпления, както и дали осъществените престъпления съставляват непозволени действия по смисъла на Наказателния кодекс “, разяснява Трифонова.,,На 23 март 2022г в Гранитна зала на Министерски съвет се подписва Меморандум сред Министерство на енергетиката, Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation. Предложението за меморандум е входирано единствено 2 дни по-рано в МЕ “, се показва в сигнала.

С подписания меморандум се урежда създаване и съфинансиране на планове - план за промишлен комплекс " Марица " ; план за възобновяване и реиндустриализация, план за интерконекторната връзка сред Гърция и България (IGB) за полутечен природен газ (ВПГ); план за " Топлофикация-София " за усъвършенствания и рационализация на системите, дребни модулни реактори (ММР) и други.

От писмото на министъра на енергетиката до Трифонова излиза наяве, че министерството не разполага със следната информация: по какви критерии е определена компанията Gemcorp Holdings Limited; предоставяна ли е информация за съществуване на квалифицирани специалисти за осъществяване на предмета на меморандума и съответното приложение; направена ли е инспекция за надеждност; по какъв начин е избран обсега на меморандума и съществуване на предварителни разбори за нуждата на неговото сключване.

Към сигнала са приложени над 100 страници документи, касаещи Меморандума и кореспонденцията към него, допълват още от пресцентъра на ГЕРБ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР