Народният депутат на Украйна Маряна Безуглая напусна фракцията на президентската

...
Народният депутат на Украйна Маряна Безуглая напусна фракцията на президентската
Коментари Харесай

Безуглая напусна партията Слуга на народа: Не се предавам, зад мен са военните на фронта

Народният народен представител на Украйна Маряна Безуглая напусна фракцията на президентската партия " Слуга на народа ". Това заяви в Telegram националният народен представител на Украйна Ярослав Железняк, предават УНИАН и " Фокус ". Той означи, че това е било обявено на съвещание на Върховната рада на Украйна.

В същото време Железняк означи, че 233 национални депутати на Украйна остават във фракцията. Тъй като единствено тази секта е член на обединението и за нейното битие са нужни най-малко 226 национални депутати, съществуването на болшинството в Народното събрание е все по-застрашено, защото фракцията има единствено 7 национални депутати в запас.

Маряна Безуглая беше определена във Върховната рада на Украйна от партията " Слуга на народа “, само че в Киев в мажоритарен изборен регион. Това значи, че напускането й от фракцията не може да докара до лишаване на депутатския й мандат. Тази наредба се отнася единствено за тези национални депутати, които са определени от листата на партията. В този случай напускането на фракцията значи преустановяване на депутатските пълномощия.

Народният народен представител на Украйна Маряна Безуглая сподели видео от заседателната зала на Върховната Рада на Украйна, където първият заместник-председател на Върховната Рада Александър Корниенко прочете известие за нейната оставка от фракцията Слуга на народа.

В обява във Facebook Безуглая написа аргументите за напускането на фракцията. Тя отбелязва, че различен сътрудник от партията, Микола Задорожни, е обвинен в изнудване на 3,4 милиона гривни подкупи.
" Подозрението към момента не е правосъдна присъда, само че към момента е неприятна вест ", акцентира тя. Безуглая написа, че не е подкрепена от фракцията в комисията, в която работи.

В обявата тя също разкритикува украинския президент Володимир Зеленски. " Ами президентът? Много ми е мъчно да стигна до него с явни обстоятелства за проблемите в армията. Пред мен се издига преграда от " експерти " всеки ден. Но зад мен са очите на военните в бойните елементи, имам задоволително морална мощ за това ", написа Безуглая.

Тя беше отстранена от един от постовете си в парламентарната комисия по национална сигурност, защита и разузнаване на Върховната рада в понеделник, 15 юли. Комисията реши да в профил Маряна Безуглая от поста началник на подкомисията за либерален цивилен надзор. В същото време през днешния ден Безуглая остава заместник-председател на комисията.

Безуглая първо подлагаше на критика някогашния главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, а в този момент - сегашния главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски. Безугля постоянно е упреквана в дискредитиране на въоръжените сили на Украйна, поощряване на съветската агитация и разлюляване на вътрешнополитическата обстановка в Украйна.

Също по този начин, националният народен представител Маряна Безуглая беше включена в базата данни на уеб страницата " Миротворец ", в който се вписват врагове на украинската страна.

Авторите на най-голямата база данни за антиукраински фигури в интернет считат, че актуалният национален народен представител прави действия в ущърб на Украйна. По-специално, тя е упрекната в: умишлени обществени дейности, ориентирани към дискредитиране на държавните органи на Украйна; съзнателни дейности, ориентирани към дискредитиране и деморализиране на въоръжените сили на Украйна; възпрепятстване на законната активност на въоръжените сили на Украйна.

Става дума и за дейности, ориентирани към разединение на гражданското общество в Украйна и съзнателно разпространяване на информация, съдържаща държавна загадка, която Русия употребява за обмисляне и осъществяване на бойни дейности, както и за осъществяване на осведомителни и психически специфични интервенции.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР